Hlavní obsah

Plzeňský centrální obvod se zaměřuje na kontrolu dětských hřišť v souvislosti s bezdomovci

Novinky, Miroslav Knotek

Tento týden proběhla první kontrola zaměřená na zneužívání herních dětských prvků bezdomovci. Tyto kontroly zavádí třetí plzeňský obvod ve spolupráci s Městskou policií Plzeň poté, co na některých dětských prvcích byly přistiženy přebývající osoby bez domova.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Ve středu 22. srpna v brzkých ranních hodinách byla zkontrolována borská část dětských herních prvků včetně míst v Borském parku a Českého údolí. Do terénu vyrazili spolu s místostarostou MO Plzeň 3 strážníci borské služebny Městské policie Plzeň.  

„Dnešní kontrolou jsme na samotných dětských prvcích nezjistili přítomnost závadových osob, nicméně v okolí hřišť byla situace jiná. Na okraji Borského parku i v Českém údolí, kde se nacházejí hřiště, jsme narazili na přebývající bezdomovce. Zvlášť v prvním případě se jednalo o člověka, jehož „příbytek“ hyzdil okolní prostředí a představoval zdravotní riziko, čemuž vzhled a zápach věcí nasvědčoval,” uvedl David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.  

Přítomnými strážníky byly osoby zkontrolovány, poučeny a následně vykázány z míst, na kterých se nacházely. V případě místa na okraji Borského parku byl následně přivolán deratizér, který zanechané věci, místo a jeho okolí pečlivě chemicky ošetřil. Pracovníci společnosti Čistá Plzeň pak tyto věci odvezli k likvidaci.  

„V takových případech, kdy se jedná o zdravotně rizikové prostředí, jednáme bezodkladně. Po provedené deratizaci odvážíme všechny věci k bezpečné likvidaci. V oblasti řešení likvidace těchto „doupat“ máme s plzeňským centrálním obvodem výbornou spolupráci,” informoval Petr Baloun, prokurista společnosti Čistá Plzeň.  

„Jsem rád, že v tomto případě byl zásah rychlý. Myslím, že takto má vypadat spolupráce mezi obvodem, městskou policií a společností Čistá Plzeň. Všem zúčastněným děkuji a zdůrazňuji, že tyto akce nekončí a v souvislosti s bezpečností dětských hřišť, a nejen jich, budou samozřejmě pokračovat,” dodal David Procházka.    

Reklama

Výběr článků

Načítám