Hlavní obsah

Plzeňskou synagogou zněly hlasy dětí z mateřských škol

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká synagoga v Plzni hostila ve středu 22. června děti z deseti mateřských škol.

Foto: Jan Kaše

Velká synagoga v Plzni

Článek

V příjemném a překrásném prostředí Velké synagogy v Plzni se konal ve středu odpoledne Letní koncert pro děti, kterého se zúčastnily dětské sborečky nejen z plzeňských mateřských škol - Broučci, Lvíčata, Koťata, Plzeňské bublinky, Notičky, Sluníčka, Kosíci, Berušky, ale i dýšinské Kapičky a tymákovští Skřivánci.

Každý sboreček zazpíval několik písní ze svého repertoáru, přičemž převažovaly písně lidové a dětské. Některá vystoupení dětí, jako například Plzeňských bublinek z 50. mateřské školy, byla skutečně na vysoké úrovni.

Jedno však měly všechny sborečky společné - nadšení účinkujících, snahu podat co nejlepší výkon, ale také bezprostřednost a upřímnost dětí, což bylo na celém koncertu asi to nejkrásnější a nejpodstatnější.    

Plzeňská synagoga, která je druhou největší v Evropě a třetí největší synagogou ve světě, je místem, kde se pořádají zajímavé kulturní akce a koncerty.

Až do 31. října zde můžete například shlédnout výstavu fotografií, nazvanou Fotografický klan rodiny Šechtlů 1856 - 2011, která byla zahájena vernisáží 21. června.    

Reklama

Výběr článků

Načítám