Hlavní obsah

Plzeňské Šafaříkovy sady se promění ve strašidelný les

Novinky, Pavla Vaněčková

Do světa fantazie mohou vstoupit v Šafaříkových sadech v Plzni ve dnech 18. - 25. června nejen děti, ale i jejich rodiče díky výstavě prací žáků Soukromé základní umělecké školy Trnka.

Foto: Pavla Vaněčková
Článek

Již sedmý ročník výstavy Trnková zahrada, která nese v letošním roce podtitul Příběhy ze strašidelného lesa, představí plzeňské veřejnosti výběr ze žákovské tvorby za uplynulý školní rok 2015/2016.

V sobotu 18. června bude od 14:00 do 17:00 připraveno pro všechny příchozí herní odpoledne. Návštěvníci tak budou moci nejenom obdivovat dětské práce, ale díky své vlastní tvorbě, se budou na výstavě sami podílet. Každý, kdo dorazí, bude mít možnost vytvořit své vlastní „umělecké dílko“, které bude umístěno do prostoru parku, a stane se tak součástí výstavy, která potrvá do 25. června.

Soukromá základní umělecká škola Trnka, která byla založena v roce 2002, má mezi ostatními plzeňskými školami své nezastupitelné místo. Školou prošly za jejího fungování stovky talentovaných dětí, které se vzdělávaly ve výtvarném nebo literárně-dramatickém oboru. V rámci výtvarného oboru se pak děti mohly rozhodnout mezi klasickou výtvarkou, keramikou a multimediální tvorbou. Škola se také může pochlubit pravidelným umisťováním na předních příčkách v soutěžích základních uměleckých škol v rámci celé České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám