Hlavní obsah

Plzeňské ohýnky již tuto sobotu

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Plzeňské ohýnky je tradiční přehlídkou profesionálních ohňostrojů, která se každoročně koná v multifunkčním areálu plzeňského Škodalandu na Borské přehradě.

Foto: LAKI
Článek

V pořadí již XIII. ročník Plzeňských ohýnků, který se koná 22. září, přinese i v roce 2018 přehlídku ohňostrojných profesionálů z České republiky, Slovenska, Polska a Německa. Tuto tradiční událost podporuje bohatý doprovodný program v podobě hudebních koncertů, šermířských vystoupení, autogramiád, představení vozidel firmy. Akci rovněž podpořil Městský obvod Plzeň 3.  

PROGRAM - http://www.plzenske-ohynky.cz/images/program-plzenske-ohynky.pdf

V letošním roce se mezi tyto interprety zařadí hudební koncert skupiny AC/DC revival z Německa doplněný o autogramiádu, dále rocková kapela Sifon a populární revivalová skupina Víla Análka.  

Vystoupení inspirované Kelty, Vikingy, dobou gotiky včetně ohnivé show předvede skupina historického šermu Pantaleon Tlučná.  

K 100. výročí vzniku Československa se můžete blíže seznámit s Klubem 4. obrněné divize Plzeň a plzeňskými Pětatřicátníky, kteří návštěvníkům připomenou období první republiky.  

Letošní novinkou je prezentace Zoo Plzeň Martinem Vobrubou s představením živého hada.  

Areál Škodalandu nabízí všem věkovým skupinám různá sportoviště na beachvolejbal, nohejbal, stolní tenis, minigolf, inline dráhu, skatepark, půjčovnu lodiček a mnohé další. Zajištěno je i bohaté občerstvení.  

Akce bude zakončena vyhodnocením nejlepších ohňostrojných přehlídek a udělením slavnostních cen, a to rovnou ve třech sekcích: cena odborné poroty o Pohár hejtmana PK, cena diváků o Pohár starosty MO Plzeň 3 a cena udělovaná pořadatelem za nejlépe synchronizovanou hudbu.

Akci každoročně podporuje Plzeňský kraj (finanční i nefinanční podpora), Městský obvod Plzeň 3, Město Plzeň (finanční podpora, poskytnutí sportovního areálu, propagace projektu) a další subjekty z řad soukromých a neziskových subjektů.

Prosíme pozor! Dopravní opatření týkající se Plzeňských ohýnků:

Dne 22. září bude od 16:00 do 23:00 hodin úplně uzavřena Klatovská třída od křižovatky pod Tyršovým sadem směr od Litic na konečnou stanici tramvaje č. 4 na Borech (u knihovny). Průjezd bude povolen jen MHD, ČSAD, HZS, ZZSPK a vozidlům s povolením k vjezdu.

Další informace na www.plzenske-ohynky.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám