Hlavní obsah

Plzeňská zoologická zahrada se pyšní novými přírůstky

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největšími lákadly plzeňské zoologické zahrady jsou samozřejmě lvíče Amira a v únoru narozený nosorožec Růženka. Nechybí však ani hříbě, kůzle, mládě dinga a mnoho dalších novinek.

Foto: Jan Kaše

V březnu narozené hříbě se má k světu

Článek

„Dne 19. 3. 2017 se na statku Lüftnerka po víceleté přestávce narodilo hříbě kobylce Mary, která patří k plemenu Českomoravský belgik. To je v kolekci domácích zvířat novinkou loňského roku. Malý hřebeček je velice vitální. Za pěkného počasí je denně ke spatření ve výběhu na nádvoří statku,“ píše se na webových stránkách zoo.

Hříbě bylo pokřtěno jménem Baron a je velice zvědavé. Nebojí se přijít k ohradě, nechá se hladit a nenápadně vás začne šacovat, jestli náhodou nemáte něco dobrého. 

Lvíče Amira, které se narodilo 12. září 2016 a od sedmého dne musely s odchovem pomáhat ošetřovatelky (mládě krmily a pak ho vracely matce), je hravé a dovádivé. Občas zkouší trpělivost svého otce. Leze na něj, sebere mu kousek masa, ale také ho bedlivě pozoruje.

Letos v únoru se narodila samička indického nosorožce, která dostala jméno Růženka. Bez zajímavosti není skutečnost, že matka Manjula čekala toto mládě celých 485 dnů. Plzeňská zoo nyní chová nosorožce indického jako jediná v České republice. Samec Baabuu je místní největší zvíře. Jeho mohutné a „obrněné“ tělo budí opravdu velký respekt.  

Příznivce psovitých šelem jistě potěší mládě dinga. V divoké přírodě se štěňata narodí přibližně za devět týdnů po spáření a jsou schována v doupěti pod zemí. Poprvé vylezou po třech týdnech od narození. Je zajímavé pozorovat, jak matka svého potomka učí nejrůznějším dovednostem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám