Hlavní obsah

Plzeňská kavárna Inkognito představuje výstavu ilustrací "boubelek"

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od neděle 8. listopadu se v prostorech plzeňské kavárny Inkognito představuje Václav Engler jako výtvarník, kreslíř a ilustrátor se svou výstavou autorských ilustrací žen plných tvarů.

Foto: Marek Velebný

Václav Engler (vpravo) uvádí hudební příspěvek písničkáře Hynka Kočího. Vlevo návštěvnice vernisáže Pavla Lindauerová.

Článek

Výstava, o které autor familiárně hovoří jako o výstavě "boubelek", začala v plzeňské kavárně Inkognito v Husově ulici v neděli 8. listopadu vernisáží, na které autor přednesl několik svých autorských veršů napsaných při inspiraci kreslení žen plných tvarů.

Na vernisáž s hudebním doprovodem písničkáře Hynka Kočího přišla nejen skupina autorových přátel, ale například i host z Německa.

Technikou více než dvou desítek vystavených autorových ilustrací je japonský kaligrafický štětcový fix. Námětem, jak již bylo uvedeno, jsou převážně ženy plných tvarů, ilustrace inspirované jak živými předlohami, tak fotografií či filmem. Obrázky podle slov autora vznikly původně jako soubor určený pro soukromou prezentaci, až posléze přišel podnět vystavit je i veřejně.

Reklama

Výběr článků

Načítám