Hlavní obsah

Plzeň žije festivaly hudby

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Plzni se opět v srpnu konají oblíbené hudební festivaly, které lákají své tradiční i nové posluchače. Od 10. srpna se koná v centru města festival Živá ulice a o víkendu 21.-23. srpna se tradičně koná folkový festival Šídlovák Oupn Ér na severním okraji Plzně u rybníka Šídlovák.

Foto: Marek Velebný

Areál festivalu Šídlovák Oupn Ér

Článek

V rámci projektu Evropského hlavního města kultury je to festival Živá ulice, který představuje na několika místech v centru Plzně různé hudební žánry, divadlo a tanec nebo například cvičení jógy u Západočeského muzea. Mezi vystupujícími byl například i Miro Žbirka, Bára Zemanová, Wabi Daněk, Michal Pavlíček, Monika Načeva, Lenka Dusilová, Lakuna, kapely COP, Sebevrány, Mediterian, The TAP TAP apod.  V neděli na závěr festivalu Živá ulice se bude konat koncert plzeňských hudebních legend, např. Touch of Gospel, Odyssea, Burma Jones, Katapult, Semtex, Ill Fish, Ocho rios, apod.

O víkendu se koná již tradičně také folkový hudební festival Šídlovák Oupn Ér. Neděle je tradičně soutěžní a závěrečný den festivalu se soutěží Fajf Oupn Ér. V pátek festival zahájila kapela Čáry Máry. Dalšími vystupujícími byly kapely Perníková chaloupka, Poitín, Stráníci, Happy to Meet, Kamelot s Romanem Horkým.

Sobota bude hostit kapely a muzikanty: Black and White, Alternativu, Greenhorns, Marien, Žamboši, Michala Willie Sedláčka, Kláru Vytiskovou, Pavla Dobeše nebo na závěr Jamie Marshalla s jeho Amplified Acoustic bandem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám