Hlavní obsah

Plzeň má svůj historicky první babybox

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otázka zavedení nebo nezavedení babyboxu v Plzni se řešila již relativně delší dobu. Ač se stále ozývaly hlasy proti, obhájci babyboxů je ve finále "překřičeli" a v úterý 8. března krátce po poledni byl otevřen první plzeňský babybox.

Foto: Magistrát města Plzně

Plzeňský babybox je umístěn na Denisově nábřeží, kde jej převzala do péče tamní poliklinika ve spolupráci se Záchrannou službou Plzeňského kraje.

Článek

Plzeňský babybox je umístěn na Denisově nábřeží, kde jej převzala do péče tamní poliklinika ve spolupráci se Záchrannou službou Plzeňského kraje.

Někteří Plzeňané stále brojí proti babyboxům, jejich hlavním argumentem je fakt, že schránky mohou vyvolávat v rodičích jistou nezodpovědnost vůči narozenému dítěti. Ostatní obhajují názor, že i kdyby měl box zachránit jedno jediné dítě, jeho zavedení má smysl.

První město v Plzeňském kraji, které zřídilo babybox, byly Klatovy. Plzeňský babybox je v pořadí 43. v České republice.

"Babybox je zařízením, které zachraňuje životy dětí a to je pro mě důležité,“ uvedl při slavnostním uvedení babyboxu do provozu primátor města Plzně Martin Baxa.

Uvedení plzeňského babyboxu do provozu se mj. zúčastnili primátor města Martin Baxa, radní pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví Jiří Kuthan a hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

Na závěr ceremoniálu uvedení schránky do provozu vysvětil babybox mons. František Radkovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám