Hlavní obsah

Plzeň letos dostane osm nových trolejbusů

Novinky, Alena Lochmannová

Škoda Electric dodá v letošním roce flotilu nových trolejbusů pro město Plzeň. Nový kontrakt uzavřený v minulých týdnech zní na osm vozidel typu 26Tr.

Foto: Škoda Transportation

V poslední době pracovala plzeňská firma i na řadě exportních zakázek.

Článek

Hodnota zakázky je zhruba 77 miliónů korun.

„Cestující v Plzni se mohou těšit na komfortní, plně nízkopodlažní trolejbusy s širšími uličkami mezi sedadly. Snazší nástup a výstup pasažérů je usnadněn pomocí tzv. kneelingu, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku. Pohodlí při jízdě zlepšuje také výkonný systém vytápění a přehledný informační systém,” uvedl obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr, podle kterého samozřejmě nechybí ani vyklápěcí plošina pro vozíčkáře.

Škoda Electric uzavřela s Plzeňskými městskými dopravními podniky, a. s. rámcovou kupní smlouvu na dodávku až třiceti dvanáctimetrových nízkopodlažních trolejbusů letos na jaře. Rámcová smlouva byla uzavřena na období let 2015 až 2017. Přitom již loni společnost vyrobila a dodala první čtyři nové trolejbusy, podle aktuální dohody bude v roce 2016 následovat dalších osm. Celková hodnota kontraktu potom převyšuje 340 milionů Kč.

Plzeňská společnost navazuje na dodávky stejných vozidel z předchozích let. V poslední době pracovala plzeňská firma i na řadě exportních zakázek. Škoda Electric aktuálně pro export například vyrábí trolejbusy pro hlavní město Lotyšska Rigu či slovenský Prešov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám