Hlavní obsah

Plzeň hostila veletrh práce a vzdělávání Klíč k příležitostem

Novinky, Jaroslav Kreisinger

Od samého rána proudily stovky lidí do kulturního domu Peklo v Plzni, kde probíhal ve čtvrtek 23. ledna od 10 do 18 hodin druhý ročník veletrhu práce a vzdělávání Klíč k příležitostem, pořádaný společností Grafia s. r. o.

Foto: Jaroslav Kreisinger

Na pracovním veletrhu se prezentovala firma RODENSTOCK

Článek

Na veletrhu se prezentovala řada firem, nejen z Plzeňského kraje, ale i celé České republiky, kteří nabízejí uplatnění zájemcům jak v kvalifikovaných pracovních oborech, tak i na pozicích, nevyžadující speciální kvalifikaci.

Návštěvníci také mohli navštívit stánky vzdělávacích zařízení a institucí, které se zabývají celoživotním vzděláváním dospělých, a získat tak informace o kurzech a možnostech dalšího profesního rozvoje. Své zastoupení na pracovním veletrhu měla také krajská pobočka Úřadu práce v Plzni.

Veletrh je určen lidem, kteří hledají zaměstnání nebo brigádu. Nebo naopak pro ty, kteří uvažují o změně povolání. Pro studenty posledních ročníků středních škol či učilišť, vysokoškoláky a pro zájemce vedené na úřadech práce. Pro všechny v sále byl připraven bohatý doprovodný program.

Zájemci se dozvěděli veškeré informace týkající se zaměstnání. Jak správně sestavit strukturovaný životopis. Jak se připravit na pracovní pohovor. Každý si mohl otestovat své znalosti v cizím jazyce a zjistit, jak správně pracovat s internetem při hledání zaměstnání. Pro přítomné bylo zdarma připraveno individuální poradenství v oblasti vzdělávání a trhu práce. Každý se mohl nechat otestovat v personalistice a protokol s výsledkem testu přiložit ke svému životopisu.

Chcete pracovat v zahraničí? I na toto jste dostali na veletrhu odpověď. Česká republika je po vstupu do EU součástí sítě EURES, která má za cíl usnadnit mezinárodní mobilitu pracovních sil. Toto vše a mnoho dalších informací, jste získali během druhého ročníku veletrhu práce a vzdělávání v Plzni.

Reklama

Výběr článků

Načítám