Hlavní obsah

Plotní ulici je lepší se vyhnout

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doprava po Brně v poslední době za mnoho nestojí. Vzhledem k neobvykle vysokému počtu rozkopaných a uzavřených ulic, jízdních pruhů a chodníků je pohyb po moravské metropoli na mnoha místech velmi obtížný. Kdo by si ale myslel, že už nemůže být hůř, mýlil by se. Může.

Foto: Jiří Smutný

Křižovatka Plotní - Zvonařka

Článek

Kupříkladu v současné době doprava zcela kolabuje v ulicích Svatopetrská a Plotní směrem do centra. Auta stojí v obou jízdních pruzích už od křižovatky Svatopetrské s ulicí Dornych.

I když mají vozidla zelenou, nemohou jet, protože nemají kam. A když se po čase rozjedou, tak popojedou jen pár metrů a zase stojí. Jít pěšky je zde několikrát rychlejší než jet autem. Vzdálenost 600 metrů se dá ujet nejrychleji za čtvrt hodiny.

Příčina je u křižovatky Plotní s ulicí Zvonařka. V pravém jízdním pruhu je ve vozovce díra. Jak uvedla přítomná policistka, vozovka se propadla zřejmě někdy v noci. Spolu s kolegyní sem byly ráno vyslány, aby na křižovatce řídily dopravu. Vzhledem k tomu, že se do opravy komunikace ani po osmé hodině ještě nikdo nepustil, budou tam asi dlouho.

Reklama

Výběr článků

Načítám