Hlavní obsah

Plesovou sezónu v Habartově zahájil ples městského kulturního střediska

Novinky, Aleš Plevka

Období ledna až března je v kulturní nabídce tradičně vyhrazeno "plesování". Nejinak je tomu i v Habartově. Tu letošní sezónu večerních rób, společenské zábavy a tancování zahájil v sobotu večer ples městského kulturního střediska.

Foto: Aleš Plevka

Dámy M. Brožáková a P. Šístková vítaly hosty úsměvem, speciálně připraveným welcome drinkem a květinou

Článek

Přestože se ředitelka MKS Petra Šístková původně radovala z toho, že kapacita plesu je vyprodána, nakonec bylo v sále vinou probíhající silné chřipkové epidemie přece jen asi třicet volných míst. Nemoc zasáhla i do samotného programu, když se na místo nedostavil taneční pár, který měl zajistit slavnostní předtančení.

To však nic neubralo na příjemné atmosféře a skvělé zábavě. Již u vchodu byli všichni příchozí s úsměvem vítáni speciálně připraveným tzv. welcome drinkem a zástupkyně něžného pohlaví navíc i nádhernou květinou.

Krátce po osmé hodině večerní pak tedy byl zahájen samotný ples. Paní ředitelka všechny náležitě přivítala a pak již předala slovo slečně Janě Pleyerové, která se postarala o slavnostní přípitek a která byla zároveň i moderátorkou celého večera.

Zábavu a tancování následně rozproudil známý zpěvák a showman Josef Laufer, který si celé publikum získal nejen svým zpěvem, ale i bezprostředností, vstřícností a milým vystupováním. Během půlhodinové produkce několikrát zvedl celý sál a bylo více než patrné, že své umění má stále v krvi. S Habartovem se rozloučil písní Sbohem lásko, já jedu dál, což pak i sám učinil, poněvadž ho čekal ještě další ples v Praze.

Hudební taktovky se poté chopila kapela Griff, která zpěvem i muzikou doprovodila celý společenský večer. Páni muzikanti byli schopni zahrát i na přání publika, a tak nezřídka zněly populární české i zahraniční hity, které musí mít rád snad každý. I díky tomu tak byl taneční parket po většinu večera stále plně obsazen.

Kromě tance, zpěvu, obligátního šampaňského a chlebíčků byl večer doplněn ještě o dvě čísla žongléra Fíly, který publikum pobavil svými roztančenými talíři a o něco později i tzv. Nanajským tancem, kdy své tělo prostřednictvím loutek proměnil v rock n´rollový taneční pár.

Po jedenácté hodině se zábava již omezila na tanec, popíjení a rozhovory mezi přáteli. Naplno zde tedy opět zafungovala domácká atmosféra, která je pro náš společenský sál, jehož kapacita činí asi 130 míst, typická a pro většinu hostů i velmi oblíbená. Formace Griff se starala o zábavu až do druhé hodiny ranní, po které se i zbytek tanečníků odhodlal k návratu domů.

Městské kulturní středisko má nyní téměř měsíc na to, aby se do 22. února připravilo na samotný vrchol plesové sezóny, jímž se jistě stane v pořadí 9. reprezentační ples města Habartova, v jehož rámci např. dojde i k vyhlášení Osobnosti roku města Habartova za rok 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám