Hlavní obsah

Ples hodonínské průmyslovky? Benátská noc, jaká tu ještě nebyla

Novinky, Jana Slováková

Plesy hodonínské střední školy získávají nový rozměr. Poslední dva ročníky totiž připravovali samotní studenti. Jde o prestiž, o nápad, o to překonat předchozí ročník. Studenti třetích ročníků všech oborů školy mají hozenou rukavici od předešlého ročníku.

Foto: Archiv SŠPU

Přípravy plesu hodonínské průmyslovky 2017 Benátská noc

Článek

Začalo to všechno v roce 2016, kdy se dohodli učitelé a studenti, že s přípravami tradičního plesu to bude tentokrát víc na studentech. A nápady se jen hrnuly, studenti vybrali téma Hollywood a tak se vyráběl chodník slávy, soška Oscara a další filmové rekvizity a nechyběl ani speciální půlnoční host večera Michael Jackson. Zkrátka ples Hollywood se nadmíru vydařil a letošní třeťáci měli laťku nastavenou hodně vysoko.

Ale ti se jen tak nevzdali. Vytvořili ze všech čtyř tříd přípravný výbor a zařizování rozběhli v plném proudu. Nic nenechali na náhodě. Téma plesu Benátská noc, na stole ve zlatých lahvích (dekoracích vytvořených studenty uměleckých oborů) stojí benátské masky s programem večera, sál naplněný balónky a kulisy Benátek namalované studenty školy. Iluze je téměř dokonalá. Jsme v Benátkách, v noci, i když uprostřed Hodonína v pátek 17. února.

Nápady studentů se prostě nedají ničím nahradit, jsou mladí, nic pro ně není problém, zařídí to. A když ne, tak přispěchají s radou kantoři, rodiče. Skvělá příprava do života. Rivalita každoročně stoupá, už teď bude těžké překonat poslední dva plesy. Studenti umělecké průmyslovky jim dodali svou kreativitou další přidanou hodnotu. Necháme se překvapit.

Reklama

Výběr článků

Načítám