Hlavní obsah

Plavec Matěj Volf si přivezl z Roudnice Pohár ceny Ondřeje Kapouna

Novinky, Miroslav Volf

Téměř dvacítka mladších žáků plaveckého oddílu TJ Slavie Chomutov se v sobotu 2. června zúčastnila 39. ročníku Letního poháru eMMe mladšího žactva v Roudnici nad Labem.

Foto: Miroslav Volf

Pohár ceny Odřeje Kapouna vybojoval Matěj Volf ze Slavie Chomutov i mezi o rok staršími soupeři

Článek

V celkové pořadí družstev se mezi 13 zúčastněnými oddíly umístila TJ Slavie Chomutov na celkovém 10. místě s počtem 36 bodů. Letošním vítězem se stala Auto Škoda Mladá Boleslav z 375 body před Klubem sportovního plavání Kladno s 228 body a Motorletem Praha s 218 body.

V kategorii 10letých a mladších Chomutov zastupovali plavci od 8 do 10 let. Z 8letých reprezentovali Karel Kaška, Anna Řezníčková, Nikola Strádalová a Markéta Vávrová. Ti museli bojovat s plavci i o dva roky staršími. Do první desítky se podívali pouze Nikola 8. místem a Karel 9. místem na 50 m znak. Ostatní umístění byla ve druhé, případně ve třetí desítce.

S o rok staršími plavci si museli poradit 9letí borci. S tím si vůbec nelámal hlavu Matěj Volf a pěkně své soupeře proháněl. Matěj nastoupil do 4 startů a vždy se dokázal probojovat na stupně vítězů. Stříbrný byl na 50 m motýl, 50 m volný způsob a 200 m znak. Naprosto fantastický výkon ale předvedl hned ve svém prvním startu na 200 m volný způsob, kdy se plavalo o Pohár ceny Ondřeje Kapouna. Matěj svým výkonem a časem 2:49,70 zvítězil s náskokem téměř 15 vteřin před druhým v pořadí. Navíc svým časem překonal o 9 desetin 13 let starý oddílový rekord Davida Hennlicha.

Mezi 9letými plavci se do 10. místa umístili také Samuel Fischer 5. místem a Radek Jenček 8. místem na 50 m volný způsob a Martin Soukup 8. místem na 50 m znak a 9. místy na 50 m a 100 m volný způsob. Z 9letých chomutovské plavce reprezentovali ještě Eliška Doksanská, Natálie Kuželová, Alena Pernetová, Daniel Kotulič a Michal Vlček. Také jejich umístění se pohybovala ve druhé, případně až ve třetí desítce.

V této kategorii nechyběli ani 10letí plavci, přesněji plavkyně. Byly jimi Stanislava Chytrová, Anna Marie Kindelmannová a Tereza Jankovičová. Ani jim se však nepodařilo probojovat do první desítky.       

V samostatné kategorii 11letého žactva Slavii zastupovali pouze dva plavci. Jakub Dohnanský se nejlépe umístil na 4. místě na 100 m znak a na 5. místě na 50 m znak. Devátý byl na 50 m volný způsob, 10. na 100 m polohový závod a 11. na 100 m volný způsob. O něco lépe se dařilo Lucii Grusoové, které se podařilo vybojovat bronz na 100 m znak. K tomu přidala nepopulární bramborové příčky na 50 m volný způsob a znak a 100 m polohově. Na 200 m prsa byla 5. a na 100 m volný způsob šestá.

Do závodů chomutovská Slavie postavila také několik štafetových družstev. Smíšené družstvo chlapců a děvčat získalo ve štafetě 4 x 50 m volný způsob 6.místo z celkem 8 startujících družstev. Štafeta chlapců na 4 x 50 m polohový závod se umístila na 7. místě z 10 družstev a štafeta děvčat na 4 x 50 m polohový závod se umístila na posledním 9. místě.

Celkové oficiální výsledky zde

Celkové oficiální výsledky zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov zde

Celkové oficiální výsledky zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov zde Fotogalerie k prohlédnutí zde

Fotogalerie ke stažení v plném rozlišení zde (825MB)

Reklama

Výběr článků

Načítám