Hlavní obsah

Plavci TJ Slávie Chomutov Litoměřický kalich neobhájili

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. ledna se necelé dvě desítky plavců od 11 do 14 let TJ Slávie Chomutov vydali do Litoměřic na 15. ročník Litoměřického kalichu. Po loňském prvenství v soutěži družstev a současné absenci výborných plavců z důvodu nemoci či zranění, bylo jasné, že se jim prvenství obhájit nepodaří.

Foto: Miroslav Volf

Trio vítězek TJ Slavie Chomutov na 100m volný způsob. 1. Alice Richtrová, 2. Kamila Slabihoudová, 3. Eliška Dvořáková

Článek

Mezi třiadvaceti oddíly se TJ Slávie Chomutov umístila na čtvrtém místě s celkovým počtem 113 bodů. Vítezství si zajistila Slávie Plzeň se 198 body. Na druhém místě se umístil SK Jazzmani Žatec se 174 body a na místě třetím Městský plavecký klub Ústí nad Labem se 151 body.

Mezi 14tletými plavci odcestoval jediný plavec Jakub Volf, který předvedl své prsařské kvality, na 50metrové trati s přehledem zvítězil. Na 100metrové trati zvítězil v rozplavbách, ve finále se však musel spokojit se stříbrnou příčkou. Na obou tratích 50 m i 100 m znak vybojoval Kuba dvakrát bronz.

Také účast čtyř 13letých plavců byla symbolická. Nejlépe se dařilo Markétě Jenčkové, která zvítězila na 50 m znak a bronzová byla na 50 m volný způsob. V disciplíně na 100 m volný způsob postoupila ze 4. místa do finále, kde svou konečnou 4. příčku také potvrdila. Druhým medailistou v této kategorii se stal Jan Beránek a to díky bronzu na 50 m motýl. Bez výrazného umístění se zúčastnili ještě Ondřej Machatý a Klára Bittnerová.

Také mezi pěti 12letými plavci se blýskly medaile. Na zlato dosáhla Johanka Holá na 50 m prsa. Na stejné trati se na bronzové příčce umístil Jiří Lisý. Dvě stříbrné medaile si v disciplínách na 50 m motýl a volný způsob vybojoval Jakub Štemberk. Na žádné medaile v této kategorii nedosáhli Filip Kudláček a Josef Štemberk.

Poslední a nejpočetnější kategorií, co se do počtu chomutovských plavců týče, byla kategorie 11letých plavců. V této kategorii chomutovská Slávie také dosáhla na nejvíce medailových umístění. Nejúspěšnější plavkyní v této kategorii a v chomutovské výpravě vůbec se stala Kamila Slabihoudová. Dokázala zvítězit v disciplínách 50 m znak, 50 m a 100 m prsa. Stříbrná byla na 100 m volný způsob a v rozplavbách na 100 m znak. Ve finále na 100 m znak pak svou stříbrnou příčku obhájila.

Dobré výkony předvedl také Filip Jezbera, když zvítězil na 50 m motýl a 50 m volný způsob. Stříbrný byl na 100 m volný způsob a v rozplavbách na 100 m znak, finále na 100 m znak se mu však nevydařilo a propadl se na konečnou 4. příčku.

Dvakrát zlatá na 100 m volný způsob a 50 m motýl a dvakrát bronzová na 50 m volný způsob a 100 m motýl byla nadějná Alice Richtrová.

Další stříbrné medaile na 50 m motýl a 50 m volný způsob přidala do sbírky Eliška Dvořáková. Bronzová pak byla na 100 m volný způsob a v rozplavbách na 100 m znak. Ve finále na 100 m znak svou bronzovou příčku potvrdila.

V kategorii 11letých dosáhli na medaile ještě Karel Pěnkava stříbrem na 50 m prsa, Martin Oharek stříbrem na 50 m motýl a Jakub Kindl bronzem na 50 m prsa. Jedinou naší účastnicí bez medaile v této kategorii byla Michaela Malinová.

Chomutovští plavci vybojovali z celkového počtu 108 startů 10 zlatých, 10 stříbrných a 10 bronzových medailí a 5 účastí ve finálových závodech. Navíc přidali 43 umístění do desátého místa a 65 nových osobních rekordů.

Celkové výsledky ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov zde Na fotogalerii ze závodů se můžete podívat zde

Fotogalerie v plném rozlišení (365MB) ke stažení zde

Reklama

Výběr článků

Načítám