Hlavní obsah

Pivovary otevírají letní turistickou sezónu, návštěvníky čeká řada novinek

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní turistická sezona 2016 se v pivovarech Plzeňského Prazdroje rozbíhá na plné obrátky. Tradiční návštěvnické trasy pivovarů v Plzni, Nošovicích i Velkých Popovicích obohatila řada novinek a chystají se zajímavé doprovodné akce pro návštěvníky i pro místní.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Letní turistická sezona 2016 se v pivovarech Plzeňského Prazdroje rozbíhá na plné obrátky.

Článek

Již loni Plzeňský Prazdroj inovoval prohlídkovou trasu a další změny chystá i pro letošek. Novinkou je upravená smyslová expozice, která lidem přiblíží výrobu sladu, nebo upravená část expozice Lidé Pilsner Urquell, která vypráví o pivovarských lidech a řemeslech. "Velké oblibě se těší také doprovodné zážitkové programy jako je Škola čepování Pilsner Urquell nebo Cesta pivovarského tovaryše," říká Rudolf Šlehofer z Plzeňského Prazdroje.

Historické sklepy společnosti patří k Sedmeru divů českého pivovarnického světa. Toto vzácné ocenění získaly 6. dubna v rámci udílení Výročních cen České a Moravské pivovarnické akademie. Zároveň turistické trasy Plzeňského Prazdroje letos potřetí obhájily prestižní čínskou certifikaci, kterou uděluje čínská organizace na podporu zahraničního cestovního ruchu China Outbound Tourism Quality Service Program.

Nádvoří plzeňského pivovaru bude v letních i podzimních měsících žít naplno. Hudební šňůra devíti koncertů začíná již 7. července a potrvá do začátku školního roku. 

Také Pivovar Velké Popovice úspěšně nastoupil do nové turistické sezóny. Turistická trasa pivovaru přináší svým návštěvníkům zbrusu novou expozici s názvem Lidé a řemesla, která je čeká v prostorech historické Varny z roku 1928. Představí velkopopovické sládky a návštěvníky seznámí s tradičními pivovarskými řemesly.

Pivovar vstoupil do sezóny akcemi, jako jsou Ladovské vepřové hody nebo Putování krajinou barona Ringhoffera. Až do září budou prohlídky pivovaru Velké Popovice obohaceny o téma dopravy. Na historické Varně je k vidění výstava fotografií z archivu pivovaru, která nese název Cesta Velkopopovického Kozla k zákazníkovi.

Ukazuje vývoj pivovarské dopravy od původních formanských povozů až po první vlaky, nákladní automobily nebo cisterny, které míří do prvních tankových hospod. Od září mohou návštěvníci okusit kromě černého a světlého piva také pivo řezané, které si vychutnají v rámci prohlídky. 

Nedaleko úpatí beskydských hor se návštěvníci pivovaru seznámí s postupem výroby a surovinami, z nichž se vaří pivo Radegast, navštíví novou stáčírnu, ležácké sklepy i samé srdce pivovaru – varnu Jaromíra Franzla. V degustační síni ve věži pivovaru mohou dospělí návštěvníci ochutnat proslulé moravské pivo. Pro nadcházející léto a podzim chystá pivovar řadu tradičních akcí, které vyvrcholí 3. září Radegast dnem.

Reklama

Výběr článků

Načítám