Hlavní obsah

Pivovary Lobkowicz vzdělávají hostinské ve znalostech, jak správně načepovat pivo

Novinky, Petr Mráček

V pondělí 25. března proběhlo v Pivovaru Uherský Brod regionální finále III. ročníku programu Akademie Pivních Znalců. Do programu se každoročně zapojuje několik set hostinských.

Foto: Lukáš Krajčo

Regionální finále v čepování piva

Článek

Účastníci načerpali znalosti z Manuálu kvality čepovaného piva a úspěšně vyplnili on-line testy ze znalostí péče o čepované pivo. Jejich dovednosti a dodržování pravidel péče o pivo byly ověřeny přímo v jejich provozovnách.

Zájem o kvalitní pivo na čepu a účast hostinských v tomto programu je potěšující zpráva, která o správné cestě, vedoucí ke kvalitně načepovanému a naservírovanému pivu.       

Do regionálního finále se kvalifikovalo 6 nejúspěšnějších hostinských – účastníků vzdělávacího programu:

Filip Janda z Kroměříže

Petr Pavlica z Veselí nad Moravou

Václav Kočí ze Semetína

Zdeněk Pálka ze Staré kotelny v Jarošově

Ondřej Macháček ze Šternberku

Marek Warenich ze Šternberku

V prostředí historické varny pivovaru v Uherském Brodě, předvedli účastníci svoje umění čepování piva před čtyřčlennou porotou, která hodnotila kvalitu přípravy pivního skla, vlastní čepování, vzhled načepovaného piva a způsob servírování.  

Porota zasedla ve složení: Petr Mráček, novinář, Vlastimil Zedek, sládek Pivovaru Černá Hora, Veronika Mandová, sládková Pivovaru Uherský Brod, a Štěpán Kučík, oblastní obchodní manažer.

První tři nejúspěšnější účastníci regionálního finále se kvalifikovali do národního finále, které se koná v pondělí 29. dubna v Pivovaru Černá Hora.   

Držitelem zlaté plakety Akademie Pivních Znalců z regionálního finále se stal Ondřej Macháček ze Šternberku.

Držitelem stříbrné plakety Akademie Pivních Znalců z regionálního finále se stal Marek Warenich ze Šternberku.

Držitelem bronzové plakety Akademie Pivních Znalců z regionálního finále se stal Petr Pavlica z Veselí nad Moravou.

Nejúspěšnější účastníci obdrželi certifikát držitele Zlaté, Stříbrné nebo Bronzové plakety Akademie Pivních Znalců. Mimo kožených výčepních zástěr se znakem Akademie Pivních Znalců, získají první tři nejúspěšnější ve finále České Republiky i pivo pro osobní spotřebu na půl roku pro 3. místo, pivo na rok pro 2. místo a poukaz na dovolenou v hodnotě 50 000 Kč pro absolutního vítěze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám