Hlavní obsah

Pivo, víno i medovina poteče proudem při návštěvě zříceniny

Novinky, Monika Čapková

Soubor Furiant a město Bakov nad Jizerou za finanční podpory Středočeského kraje přichystal pro návštěvníky Zvířetic za dobrovolné vstupné zajímavý program na sobotní odpoledne. A i když má být velmi teplý den, žízeň bude zažehnána lahodnými moky a sklepení hradu nabídne dostatek stínu.

Foto: Petr Prokorát
Článek

Již tuto sobotu, tedy 29. srpna se můžete ponořit do minulosti na zřícenině zámku Zvířetice u Bakova nad Jizerou. Proběhne zde další ročník historického dne, který přinese bohatý program. Během odpoledne vystoupí dvě šermířské skupiny, dvě taneční skupiny, dobová muzika, veselý kejklíř a dojde i na hradozámeckou noc.

Velký kostýmovaný průvod v čele s koňmi zahájí dvě hodiny po poledni podívanou, která vás přenese do středověku. Páni z Michalovic a Fratres in armis předvedou svá umění v šermu a bojových praktikách. Dámy z Villanelly se svými pány zase ukáží noblesu při tanci a roztančí vás jistě i odhalené břišní tanečnice. Kejklíř Mitril dojede až z Olomouce, ale jeho vtip bude sršet mnohem dál. A to vše podloží svou hudbou muzika Ergo.

Po skončení programu, asi v 19 hodin, bude následovat hradozámecká noc pro děti, která se ponese v duchu Tří mušketýrů a na závěr malé prohlídky uzpůsobené dětskému publiku dojde i na odměny. Na 21. hodinu a 30. minutu je pak připravena odborně komentovaná prohlídka s chytrými telefony a tablety, která vás přenese do roku 1683 a představí vám toto kouzelné místo v podobě baroka. Začátek noční prohlídky bude v Podhradí v informačním centru, kde si musíte načíst data.

Reklama

Výběr článků

Načítám