Hlavní obsah

PGA tour se vrací do Beskyd, hlavní hvězdou Nizozemec Maurits

Novinky, Metoděj Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postavu má jako Tomáš Berdych, důraz jako Tomáš Berdych, vypadá jako Tomáš Berdych. 27letý Nizozemec Sven Maurits bude hlavní hvězdou turnaje Czech PGA Tour - Moravia Cup 2014. Ten se za účasti domácí špičky odehraje na hřišti Golf & Ski Resortu Ostravice v neděli 29. a v pondělí 30. června.

Foto: Metoděj Novák

Sven Maurits je hlavním favoritem ostravického turnaje

Článek

Golfový turnaj kategorie PGA se po třech letech znovu vrací do Beskyd. Golfoví profesionálové za účasti domácí špičky budou v Ostravici bojovat o celkové Price Money 400 000 korun.

„Je to pro nás obrovská prestiž, že ostravický resort hostí takto významnou akci, a to jako jediný resort na severní Moravě a ve Slezsku. Bude to největší golfový podnik této sezóny v našem regionu. Špičkové zázemí, sportovní duch náročného hřiště s PARem 72, na všech 18 jamkách, hodně rychlé greeny, 80 bunkerů se skotským pískem a nejtěžší pětiparová jamka číslo 15 ukrytá za horizontem, to jsme na hráče nachystali. Délka hřiště z černých odpališť představuje celkovou vzdálenost 6387 metrů. Diváci, kteří mají vstup zdarma, si rozhodně příjdou na své,“ uvedl manažer resortu Daniel Kollár. 

MORAVIA CUP 2014 přiváží do Ostravice golfovou kvalitu a 80 hráčů. Czech PGA Tour má za sebou tři květnové turnaje - OPEN CUP KASKÁDA 2014 v Brně, HANT TROPHY 2014 ve Skalici a EULED CLASSIC 2014 v Kunětické hoře.

Průběžné výsledky zatím napovídají, že letošní premiérové zařazení zahraničních hráčů do Czech PGA Tour bylo zcela správné, a že ti budou domácí špičce zdravou konkurencí. V první osmnáctce průběžné tabulky je hned 10 cizinců.

Po výhrách v posledních dvou turnajích se do čela žebříčku Order of Merit vyšvihl ve skvělé formě hrající Nizozemec Sven Maurits. Za poslední turnaje si vydělal více než 191 tisíc korun. Na čtvrtou příčku poskočil Angličan Craig Farrelly, v první desítce drží i Španěl Navarro.

Domácí favorité se drží na špici. Ondřej Lieser odstartoval tour dvěma druhými místy na Kaskádě i ve Skalici a zatím má druhou příčku. Lukáš Tintěra se radoval z celkové výhry v zahajovacím turnaji na Kaskádě a je průběžně třetí. Barvy beskydského golfu bude v Ostravici hájit Stanislav Matuš z Čeladné, který je průběžně pátý. Šestý je 18letý supertalent Vítek Novák - v těchto jménech je možné hledat turnajového favorita.

Architekt ostravického golfového hřiště, renomovaný Angličan Chris Johnson, postavil před 8 lety pod Lysou horou túru s parametry pro turnaje nejvyšší kategorie PGA. „Byl to původní záměr investora. Na Czech PGA Tour jsme se začali připravovat už na jaře. Použili jsme nový model zavlažování speciální recepty travní výživy pak i sekání rafů  fairwayí i greenů. Hřiště je ve skvělé kondici,“ vysvětlil Daniel Kollár.

Vstup na oba turnajové dny, tedy 29. a 30. června, je pro všechny diváky zdarma. „Golf má v našem regionu spousty příznivců. Po třech vydařených ročnících evropské túry PGA v Čeladné věřím, že si najdou i cestu na Ostravici,“ řekl Daniel Kollár a dodal: „Jsme připraveni na stovky fanoušků. Budou se o ně starat mladí dobrovolníci, kteří jim v případě potřeby zodpoví každý dotaz. Samozřejmě přímo na hřišti budou vytýčeny divácké zóny.“   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám