Hlavní obsah

Pěvecký sbor AsiHlasy zpívá sobě i jiným pro radost

Novinky, Zuzana Rožková

O co více v tomto ročním období křehne tělo, o to více bychom měli zahřívat duši a prosvětlovat ji příjemnými zážitky. Mezi takové bude patřit koncert pěveckého sboru AsiHlasy - vystoupí v neděli 21. listopadu od 10 hodin v Kostele Nejsvětější Trojice v Horních Štěpanicích na Benecku.

Foto: Zuzana Rožková

Pěvecký sbor AsiHlasy

Článek

AsiHlasy jsou sborem poněkud netradičním, neboť je tvořen nadšenci pro zpěv, kteří překonali obavy z toho, že nejsou právě pěvečtí profesionálové. Vede je Dana Houdková, která tvrdí, že zpívat může skutečně každý.

Pro odvážné i méně odvážné nezpěváky pořádá Dana kurzy, na kterých účastníkům zpěv natolik přiroste k srdci, že založí sbor a začnou zpívat pravidelně. A to nejen pro svoji radost, ale i pro veřejnost.

Za zamyšlení a zároveň právě v období, kdy začínají strašit chřipkové viry a epidemie, jistě stojí tato slova Dany Houdkové: „Zpěv není jen záležitostí hlasivek, ale celé hlavy, celého těla a celého srdce. Je vědecky dokázáno, že když zpíváme, jsme méně nemocní, méně podléháme špatným náladám, cítíme se lépe na těle i v duši.“

Členové pěveckého sboru AsiHlasy naplňují tato slova při svých vystoupeních dokonale a na všechny, kteří se o tom chtějí na vlastní uši přesvědčit, se těší v nedělním dopoledni v kostele v Horních Štěpanicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám