Hlavní obsah

Pěvecká soutěž Rozvíjej se, poupátko zná své vítěze

Novinky, Kateřina Ernstová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Domě dětí a mládeže v Třinci se v pátek 13. června uskutečnilo velké finále 12. ročníku hudební soutěže Rozvíjej se, poupátko. V boji o nejlepší pěvecký výkon se utkaly čtyři desítky talentovaných zpěváků ve věku 5 až 21 let z Třinecka, Jablunkovska a mikroregionu obcí povodí Stonávky.

Foto: Kateřina Ernstová

Soutěžící si vystoupení před publikem opravdu užívali

Článek

Soutěžní klání v sólovém zpěvu populárních písní dle vlastního výběru hodnotila devítičlenná porota složená z předních hudebních osobností regionu. O vítězství se již tradičně bojovalo v sedmi věkových kategoriích.

„Spoustu mladých talentů jsme objevili už v semifinálových kolech a byli jsme napjatí, jak si dnes povedou," uvedla předsedkyně poroty Alena Kostková, sbormistryně třineckého Štývarova dětského sboru a ženského komorního sboru Camerata. „Především starší kategorie byla nabitá pěvecky velmi vyspělými výkony. Jsem si jistá, že v budoucnu o mnohých z nich ještě uslyšíme, a to nejen v televizních soutěžích,"  dodala.

Nejlepší interpreti jednotlivých kategorií obdrželi věcné ceny a DVD s videozáznamem soutěže. Jak uvedla zakladatelka a hlavní koordinátorka projektu Dagmar Machálková, těchto sedm vítězů čeká návštěva ostravského Rádia Čas a televize, nahrávka soutěžních písní v hudebním studiu a možnost natočení krátkého hudebního klipu nebo reklamy.

„Vyvrcholením letošního ročníku se stane vánoční benefiční koncert s výtěžkem pro charitu, na který účinkující odborně připraví učitelé z umělecké školy," prozradila Dagmar Machálková.

Soutěž ve zpěvu populárních písní Rozvíjej se poupátko, které se letos zúčastnilo 150 žáků z 27 českých a polských škol, pořádá od roku 2002 Základní a Mateřská škola Střítež. Tento projekt, původně určen dětem v mikroregionu obcí povodí Stonávky, se pořadatelé v roce 2012 rozhodli rozšířit o region Třinecka a Jablunkovska. V témže roce vznikla také nová kategorie pro studenty středních škol.

Výherci 12. ročníku pěvecké soutěže Rozvíjej se, poupátko:

1. kategorie        Adéla Cemerková, ZŠ a MŠ Míru, Třinec

1. kategorie        Adéla Cemerková, ZŠ a MŠ Míru, Třinec 2. kategorie        Eva Sziliczaiová, ZŠ DEZ Třinec

1. kategorie        Adéla Cemerková, ZŠ a MŠ Míru, Třinec 2. kategorie        Eva Sziliczaiová, ZŠ DEZ Třinec 3. kategorie        Izabela Bolek, PZŠ a MŠ Hnojník

1. kategorie        Adéla Cemerková, ZŠ a MŠ Míru, Třinec 2. kategorie        Eva Sziliczaiová, ZŠ DEZ Třinec 3. kategorie        Izabela Bolek, PZŠ a MŠ Hnojník 4. kategorie        Lada Šindelová, ZŠ M. Kudeříkové, Havířov

1. kategorie        Adéla Cemerková, ZŠ a MŠ Míru, Třinec 2. kategorie        Eva Sziliczaiová, ZŠ DEZ Třinec 3. kategorie        Izabela Bolek, PZŠ a MŠ Hnojník 4. kategorie        Lada Šindelová, ZŠ M. Kudeříkové, Havířov 5. kategorie        Diana Murínová, JMZŠ a MŠ Třinec

1. kategorie        Adéla Cemerková, ZŠ a MŠ Míru, Třinec 2. kategorie        Eva Sziliczaiová, ZŠ DEZ Třinec 3. kategorie        Izabela Bolek, PZŠ a MŠ Hnojník 4. kategorie        Lada Šindelová, ZŠ M. Kudeříkové, Havířov 5. kategorie        Diana Murínová, JMZŠ a MŠ Třinec 6. kategorie        Anna Slobodová, ZŠ a MŠ Ostravská, Český Těšín

7. kategorie        Anežka Indráková, Gymnázium Studentská, Havířov

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám