Hlavní obsah

Petra Lorencová hraje hlavní roli v thrilleru Isabel, který se točil v ostravských reáliích

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladou herečku Petru Lorencovou můžeme znát nejen z rolí, které ztvárňuje v Národním divadle moravskoslezském, ale brzy ji uvidíme také na filmovém plátně. Blíží se premiérové uvedení celovečerního snímku Isabel, v němž se objeví v hlavní roli.

Foto: produkce Isabel

Vedle Petry Lorencové se v novém thrilleru objeví také Norbert Lichý a Jarek Nohavica.

Článek

Hrajete hlavní roli v novém thrilleru Isabel.  Co to je za postavu a za příběh?

Hraji Isabel – mladou, ambiciózní novinářku, která netouží po ničem jiném, než napsat nějakou senzační reportáž. Shodou okolností dostane tip na jednoho podivínského muže, kterého začne sledovat. Neuvědomuje si však hrozící nebezpečí, a teprve až když se dostane do maléru, zjišťuje, že už není cesty zpět. Místo sólokapra ji tak čeká boj o holý život.

Kdo je pod filmem podepsaný jako režisér a jak se vám s ním dělalo?

Pod filmem jsou režiséři podepsaní dva – Marcel Škrkoň, což je režisér působící na Slovensku, a Lukáš Melník, herec divadla Petra Bezruče. I přesto, že to byla dobrá zkušenost, natáčení bylo náročné jak psychicky, tak fyzicky. Nejhorší asi byly ty deficity spánku. Sešla se ale výborná parta lidí a doteď na to ráda vzpomínám.

Je pravda, že se snímek točil v Ostravě a že v něm hraje spousta ostravských herců? Kdo například?

Ano, je to pravda. Bylo jich hodně, takže se pokusím vyjmenovat alespoň některé - z Národního divadla moravskoslezského to byli mí kolegové Renáta Klemensová, František Strnad a již bývalý člen činohry Robert Urban. Od Bezručů – Sylvie Krupanská, Lukáš Melník a Norbert Lichý. A z Arény Alena Sasínová-Polarczyk, Tereza Dočkalová a Zuzana Truplová. Snímek se točil v Ostravě a vůbec celé natáčení mělo hodně bojový a adrenalinový průběh, protože jsme ho museli stihnout během tří týdnů.

Je to vaše první zkušenost s filmem?

Ne, proběhly už nějaké reklamy a studentské filmy. Ale člověk se učí neustále.

Kdy je ohlášena premiéra?

Pokud vím, tak se počítá s termínem 9. května 2013, čímž bych ráda pozvala všechny čtenáře Novinek do kin.  

Reklama

Výběr článků

Načítám