Hlavní obsah

Petra Janů shodila kudrliny a vrhá se na své předvánoční tour včetně koncertů s filharmoniky

Novinky, René Kekely

Zpěvačka Petra Janů je v zápřahu až do Vánoc. Vyrazila totiž na předvánoční tour a k tomu ji čekají ještě čtyři velké koncerty nejen se svou skupinou Amsterdam, ale i se Smíchovskou komorní filharmonií, s níž hodlá spolupracovat i po Novém roce a mají společně velké plány.

Foto: archiv Petry Janů

Petra Janů vyrazila na Vánoční tour, včetně koncertů se Smíchovskou filharmonií

Článek

První speciální koncert za spoluúčasti filharmoniků pod vedením Josefa Vondráčka, kteří doprovázeli i skupinu Čechomor při jejím turné Proměny po dvaceti letech, se uskuteční tuto středu 28. listopadu v pražském Divadle Hybernia. Zatímco první polovina bude čistě rocková a zazní v ní největší zpěvaččiny hity, včetně těch vzešlých ze spolupráce Petry Janů s Otou Petřinou, ale i z loňského novinkového CD Blázni, druhá část bude ve vánočním duchu. 

„Teď si pořád prozpěvuji koledy. Člověk si to musí všechno osvěžit. Už se na to moc těším, protože je to zase něco jiného, než na co jsem zvyklá a hlavně moji fanoušci. Slibuji, že si to spolu pořádně užijeme,” říká natěšeně Petra Janů, která má po několika měsících opět jiný účes. „Kudrliny šly pryč, už jich bylo dost, takže mě diváci uvidí zase tak, jak mě znají mnoho let,” prozradila trojnásobná Zlatá slavice.

„Pepa Vondráček ze Smíchovské filharmonie pro orchestr zaranžoval moje songy, jako jsou Jámy nebo Už nejsem volná, ovšem podstatná část našeho vystoupení je složena z vánočních písní a koled. Bonbónkem je Pepou zaranžovaný Den přeslavný, který se moc nehraje. Přeji si, aby ty koncerty byly hlavně o pocitu, o tom, že i když se kolem nás třeba dějí šílenosti, tak si se mnou lidé zazpívají koledu, prožijí ji a ucítí klid,” podotkla zpěvačka.

S filharmonií, s níž letos vystoupí kromě Prahy ještě v Jičíně, Přerově a Brně, bude ve spolupráci pokračovat. Na jaře společně vyjedou na turné, kde zazní ještě více rockových písniček z dílny Oty Petřiny 

„Mou zatím poslední deskou Blázni jsem se vrátila ke své rockové podstatě. Její vznik iniciovala skupina Amsterdam, lépe řečeno Roman Štefl, který se mě jednou po telefonu zeptal, zda bych to s nimi nechtěla zkusit. Řekla jsem, ať se naučí nějaké moje písničky a ukážou, jak si to představují. Když mi je zahráli, věděla jsem, že to je to, co potřebuju a už spolu nějaký ten pátek skvěle fungujeme,“ podotkla Janů.

Předvánoční tour, které zpěvačka letos jede, čítá na dvacet koncertů. Do toho vystupuje na řadě dalších akcí, jako jsou firemní večírky, plesy, které ji čekají i po Novém roce.

„Vánoce prožiju v klidu s přáteli, s rodinou a budu relaxovat, abych nabrala další síly do toho nového roku. Na přelomu starého a nového vyrazím ještě s kamarádkami na Maledivy za sluníčkem a mořem, a pak už zase budu chvíli křepčit tady,” dodala s úsměvem Petra Janů, která pravidelně v létě vyráží k moři do Řecka a poslední roky alespoň na týdenní relaxační pobyt do lázní na Šumavu, kde se nechává hýčkat. 

Reklama

Výběr článků

Načítám