Hlavní obsah

Petr Ševčík & Flow of Voices poprvé v Ostravě

Novinky, Mariana Mazumderová

Brněnský skladatel a zpěvák Petr Ševčík s vokální skupinou Flow of Voices přijíždí poprvé do Ostravy. Do severomoravské metropole přiveze tu nejbarevnější podobu zpěvu, a sice zpěv „a cappella“ – tedy bez doprovodu hudebních nástrojů.

Foto: Mariana Mazumderová

Flow of Voices: Daniel Rymeš, Petr Ševčík, Adam Zemek, Jiří Müller, Honza Polášek, Tomáš Janeček

Článek

V sobotu 11. února od 19 hodin se v Hudebním sále Janáčkovy filharmonie v Domě kultury města Ostravy rozezní pestré vícehlasy mužského pěveckého seskupení Flow of Voices.

Tato šestice zpěváků v čele s Petrem Ševčíkem, kterého si asi mnozí pamatují jako finalistu druhé řady soutěže Československá SuperStar, se ostravským posluchačům představí se známými acappellovými písněmi a gospely, ale také s populárními písněmi a hity posledních měsíců, upravenými do a cappella podoby. Kromě toho zazní i sólové a autorské písně Petra Ševčíka, který komponuje nejen pro Flow of Voices, ale v současné době připravuje také své první CD.

Po sérii vydařených koncertů v Praze, Brně, ale i na Slovensku, také tento první letošní koncert slibuje nezapomenutelný hudební zážitek. Atmosféra, kterou díky svému bezprostřednímu humoru a originálnímu způsobu interpretace dokážou členové Flow of Voices na svých koncertech vykouzlit, je ideální příležitostí k příjemně strávenému večeru a k objevení žánru „a cappella“, v němž ve vícehlasých aranžích naplno vynikne dokonalost lidského hlasu a pěveckého umění.

Další informace o koncertě a skupině Flow of Voices najdete na: www.flowofvoices.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám