Hlavní obsah

Petr Bende a Bohouš Josef vystoupí na Klenové v akustickém recitálu Dva v jednom tour

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

V pátek 21. června od 18 hodin na hradu Klenová vystoupí Petr Bende a Bohouš Josef v akustickém recitálu plném pohody s názvem Dva v jednom tour.

Foto: ilustrační foto archiv galerie Klatovy/Klenová

Pozvánka na koncert Petr Bende a Bohouš Josef

Článek

V recitálu Dva v jednom tour zazní nejslavnější písně obou zpěváků, jako např. Nad horů svítá, Samba v kapkách deště, Tráva, Slepí ptáci a další...

Posluchače jistě zaujmou zajímavé akustické aranže skladeb. Lidé se mohou těšit na několik společných duetů, příjemné povídání, možné budou i otázky z publika a domácká atmosféra. Takové bude v kostce spojení dvou vynikajících zpěváků – Petra Bende a Bohouše Josefa.

Petr Bende

(Narodil se 8. 8. 1977 v Ivančicích). Petr Bende je zpěvák, skladatel, multiinstrumentalista, ale především muzikant, který nikdy neřešil hudební styly. Vydal již několik alb (autorská – CD Petr Bende - PB (2005), Život ve vteřinách.cz (2006), Trojka (2011), Speciální akustický koncert (2014) a živé záznamy koncertů – CD a DVD Vánoční koncert (2010), Vysočina fest (2014), Petr Bende a Cimbálová muzika Grajcar (2014), Cimbál BIG Band (2015). Posledním počinem je autorské album reSTART (2015), které vyšlo u vydavatelství Supraphon. Album se těší nejen zájmu fanoušků, ale bylo pozitivně přijato také hudebními kritiky.

Známostí a skutečným průlomem Petra Bende do českého hudebního dění byla v červnu 2005 stříbrná pozice v soutěži Česko hledá SuperStar! Tomuto obrovskému úspěchu a potvrzení několikaleté práce, úsilí a víry předcházelo osm nezapomenutelných měsíců v soutěži. Dne 17. listopadu 2004 se postavil s dalšími 8357 uchazeči na startovní dráhu nekonečného maratonu soutěže. Stěžejním a osudovým dnem se pro Petra stalo semifinále a skladba Angels od Robbieho Williamse, se kterou postoupil mezi dvanáct nejlepších. Finálový den 12. června 2005 a stříbrná pozice v soutěži byla pro Petra velkým bonusem.

Petr Bende si už roky razí svoji cestu napříč žánry, které ho oslovují a v nichž se cítí hudebně šťastný. Jediným kritériem je pro něj vlastní pocit sounáležitosti s daným tématem, živé koncerty a autorská tvorba.

Pro českou a slovenskou hudební scénu je dnes Petr Bende naprosto ojedinělou osobností, uznávanou a respektovanou hudebními kritiky a se stále rostoucím počtem posluchačů.

Bohumil „Bohouš" Josef

(Narodil se 3. 2. 1962 v Plzni). Bohouš Josef vystudoval Střední zemědělskou školu v Plzni a svou první skupinu Laser založil v roce 1978, v níž hrál na bicí a zpíval. Později založil několik dalších kapel. Působil v kapele Zrcadlo, byl členem skupiny General Bass, s níž vydal dva singly.

V roce 1990 založil skupinu Burma Jones, která v roce 1993 vydala své první album. Počínaje rokem 1993 zpíval poprvé v muzikálu Jesus Christ Superstar. Dále učinkoval v muzikálech Galileo, Hamlet, Tři mušketýři, Kleopatra, Golém, Angelika.

Byl také členem kapely Děda Mládek Illegal Band. Roku 2013 nazpíval duet s Lucií Vondráčkovou „Ještě dejchám." Je také členem týmu Real TOP Praha, v jehož dresu se zúčastňuje charitativních zápasů a akcí.

Vstupenky na koncert Dva v jednom tour - Petr Bende a Bohouš Josef lze zakopit v předprodeji v Galerii U Bílého jednorožce v Klatovech.

Reklama

Výběr článků

Načítám