Hlavní obsah

Pětidenní Dny Kralup začínají ve středu

Novinky, Martin Tlustý

Již tradiční Dny Kralup začínají ve městě nad Vltavou ve středu. Od osmi hodin ráno budou v rámci atletického čtyřboje žáků na hřišti ZŠ Václava Havla zápolit kralupští školáci v běhu a sprintu, bude se také házet míčkem a podstatně těžším medicimbalem.

Foto: Martin Tlustý

Seniorská olympiáda je pro dříve narozené vždy vítaným zpestřením jejich komunitního života v domě s pečovatelskou službou.

Článek

Od devíti ráno do šesti večer bude v centru kralupského sídliště Na Cukrovaru probíhat Den bezpečí s Městskou policií. Kdo chce, může přijít si vyzkoušet třeba nárazový test na simulátoru, poradit se zabezpečením své nemovitosti nebo třeba prokonzultovat možnost pořízení osobní zbraně. Dopoledne bude věnováno spíše dětem a školní mládeži, odpoledne bude pro změnu spíše pro dospělé návštěvníky.

Po patnácté hodině začínají hned dvě velké akce. Tou první je běh do 187 schodů na kralupský Hostibejk, který již tradičně proběhne pod taktovkou kralupských turistů. První běžci do schodů naostro odstartují ve čtyři odpoledne.

Ve tři odpoledne začíná olympiáda pro dříve narozené za pečovatelskými domy na sídlišti Na Cukrovaru, na jejímž konci starosta Kralup Petr Holeček oficiálně zahájí Dny Kralup. Poté bude následovat kulturní program, na který plynule naváže beseda se známým investigativním novinářem Josefem Klímou, který je všem dobře znám z TV obrazovek.

Pokud nebudete vědět, co s načatým večerem, můžete se o půl sedmé večer stavit na vernisáži předního českého malíře a grafika Jana Kavana, jehož tvorbě dominují poštovní známky. Akce proběhne v Galerii VK37 na Purkyňově námětí v Lobči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám