Hlavní obsah

Pétanque turnaj dvojic pro rodiče a děti v Záběhlicích

Novinky, Daniel Beseda

Ve čtvrtek 31. května se uskutečnil další turnaj pro rodiče a děti, který pořádal v Parku Malinová – Chrpová na Praze 10 Club Rodamiento. Po dvou kuličkových turnajích, které se na tomto místě konaly v roce 2016 a 2017 se organizátoři letos rozhodli pro pétanque.

Foto: Daniel Beseda

Nejlepší dvojice. Pétanque turnaj dvojic, 31.05.2018, Park Malinová-Chrpová

Článek

Turnaje se mohl zúčastnit kdokoliv. Jedinou podmínkou bylo, aby alespoň jeden hráč z dvojice byl mladší 15 let. Největší zastoupení měli opět rodiče a děti z nedaleké ZŠ Švehlova. Celkem se akce zúčastnilo 76 hráčů (72 aktivně zapojeno do turnaje – tj. odehráli alespoň jeden zápas). Největší přínos těchto akcí je nejen v tom, že si účastníci mohou vyzkoušet nové a zajímavé sporty, ale také v mezigeneračním sbližování, kdy je nutné např. pracovat jako tým, vymýšlet strategii hry apod.

Hrálo se švýcarským herním systémem na tři zápasy s časovým limitem 20 minut, nebo do zisku 11 bodů. Hrálo se dle oficiálních pravidel sportu pétanque. Na akci byli přítomní jako rozhodčí a lektoři hry pétanque, kromě členů Clubu Rodamiento také zástupci pétanque klubu PEK Stolín. Turnaj se konal pod záštitou prezidenta České federace koulových sportů (ČFKS) – Petra Stokláska.

Nejlépe se dařilo dvojici Tereza Holubcová / Matyáš Holubec, která turnaj vyhrála (3 vítězství a skóre +19). Na druhém místě se umístili Anna Žáková / Vojtěch Žák (3 vítězství, skóre +18) a třetí skončili Petra Žáčková / Tomáš Hartman. Gratulujeme!

Turnaj byl zdarma díky podpoře MČ Praha 10 (Dotační řízení 2018), České asociace pétanque klubů a propagaci Aktivní Desítky. Vybavení pro hráče zapůjčil Petr Fuksa (Pétanque-pro-vás.com). Děkujeme také za pomoc ZŠ Švehlova (Praha 10).

Další akci pro rodiče a děti uspořádá Club Rodamiento opět na stejném místě příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám