Hlavní obsah

Pěší zóna v centru Ostravy byla slavnostně otevřena

Novinky, Josef Zajíc

Ve středu 9. prosince ve 14 hodin byla slavnostně otevřena zrekonstruovaná pěší zóna ulice 28. října v centru Ostravy vedoucí od Masarykova náměstí po náměstí Smetanovo.

Foto: Josef Zajíc

Pěší zóna v centru Ostravy. 9.12.2015.

Článek

Slavnostního přestřižení pásky, a tím uvedení pěší zóny ulice 28. října v centru Ostravy do oficiálního užívání, se mj. zúčastnili primátor statutárního města Ostravy Tomáš Macura, náměstek starostky Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Dalibor Mouka, ředitel zhotovitelské firmy ALPINE Bau CZ, a. s. Aleš Kramný a zástupce ředitelky Regionální rady Regionálního operačního programu (ROP) Vladimír Gelnar. 

Nová zrekonstruovaná pěší zóna v centru Ostravy zabírá část ulice 28. října vedoucí od Masarykova náměstí okolo ulice Dlouhé a Puchmajerovy až na Smetanovo náměstí, kterému vévodí Divadlo Antonína Dvořáka.

Ulici v délce 305 metrů lemuje 25 stromů, 20 laviček, vkusné odpadkové koše a pro cyklisty 3 odkládací stojany pro kola. Unikátním památníkem na doby minulé je zelená lavička se stojanem upozorňujícím na zastávku tramvají, která tu v dobách minulých jezdila a protínala střed Masarykova náměstí.

Rekonstrukce začala letos v červenci a byla oficiálně ukončena 9. prosince.  Náklady na stavbu ve výši 29 miliónů korun byly financovány z ROP, statutárním městem Ostrava a Městským obvodem Moravská Ostrava a Přívoz.        

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám