Hlavní obsah

Permonium – park s příběhem v Oslavanech zahájil osmou sezonu

Novinky, Jaroslav Štěpaník

V sobotu 27. dubna zahájilo oslavanské Permonium svou osmou sezónu. Park s těžní věží Kukla na více než 6 000 m² venkovní plochy je jedinečnou nabídkou zábavy i ponaučení pro celou rodinu a všechny věkové kategorie. Každý zde najde něco svého.

Foto: Permonium
Článek

Pracovníci parku využili zimní pauzu k dalšímu vylepšení areálu. Po sezónách velkého budování je rozvoj zaměřen spíše na zdokonalení toho, co už v parku je.

Zlepšení se dočkalo hned několik herních aktivit: všechny lanové aktivity – Pavoučí past, Industriální stezka i Salpóna prošly každoroční odbornou revizí, u Důlního jezera přibylo zastřešené posezení, vedle skluzavky Úpadnice byl vybudován žebřík pro lepší přístup na start, v sopce byl instalován nový vyvíječ páry pro intenzivnější zážitek, prales se dočkal úpravy jezírka i místních rostlin a keřů, Šutrbuch dostal nový vrhač míčků pro lepší zaměření správného terče.

V oslavanském parku každoročně přibývá návštěvníků, a to i těch s kočárky, nebo méně pohyblivých. Průchod důlním polem byl proto vylepšen nouzovými dvířky s možností vyhnout se nejspletitější části. Labyrint byl naopak doplněn o různé přelezy a průlezy ke zlepšení fyzické zdatnosti především dětí. Přibyly také audiovizuální efekty: zvuky, hudba, světla podtrhující zážitky z jednotlivých aktivit.

Nedílnou součástí parku je Hornická kantýna s nabídkou vždy čerstvě připravených pokrmů pro děti i dospělé návštěvníky. Příjemné posezení nabízí také Kavárna ve věži s nabídkou kávových specialit a skvělých sladkých dobrot. Těžní věž s kavárnou lze navštívit i samostatně bez návštěvy zábavních parků.

Prioritou parku je, aby se zde návštěvníci cítili dobře a rádi se sem vraceli. Právě proto byl rozvoj zaměřen na zmiňované úpravy, kterých však bude ještě daleko více. 

Park Permonium je otevřen v dubnu, květnu, červnu, září a říjnu pouze o víkendech a státních svátcích od 10:00 do 18:00 hodin. O letních prázdninách každý den od 9:30 do 18.30 hod.

Jako každý rok je tu i kalendář speciálních akcí: 27. 7. to bude noční hra Tma v Permonium. Následující měsíc (24. 8.) opět noční hra, tentokrát s místními strašidly: Strach v Permoniu. 28. 9. - Špekáčkobraní se soutěží o nej špekáček a konečně Permon cup 2019 - soutěžní hra pro celou rodinu o Pohár Permonia (28. 10.). Kromě tradičních akcí se připravují další mimořádné jako den prarodičů s dětmi, dětský den, nebo zábavná dobrodružná hra ve věži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám