Hlavní obsah

Pelhřimovská čajovna Utopia bude hostit festival svobodného filmu

Novinky, Vít Konečný

Již třetí pokračování festivalu na Vysočině po Jihlavě a Žďáru nad Sázavou plánuje Krajské sdružení Vysočina České pirátské strany v pelhřimovské čajovně Utopia. Tentokrát se zaměří převážně na pilotní díly pod svobodnou licencí šířených seriálů.

Foto: Dominika Michailidu www.pirati.cz

Plakát k festivalu svobodného filmu v pelhřimovské čajovně Utopia.

Článek

Festival svobodného filmu v čajovně Utopia v Pelhřimově začne, jak se již stalo zvykem, krátkou přednáškou s prezentací člena České pirátské strany Filipa Kršky o svobodné tvorbě, monopolech a fenoménech kopírování a inspirace v současnosti.

Po skončení přednášky začne promítání. Na programu bude ochutnávkové pásmo prvních dílů svobodných seriálů Pioneer1, sci-fi počinu L5 a satiry z reklamní branže Your Face is a Saxophone. Přehlídka bude zakončena krátkým filmem Big Buck Bunny o poťouchlých zvířátkách.

Vstupné se vybírat nebude, existuje však možnost podpořit přímo tvůrce filmů a seriálů. Informace, jak podpořit toho kterého tvůrce, se vám dostanou na propagačních letácích, které budou rozdávány v místě promítání. Všechny kinematografické počiny, které Piráti na festivalu představí, jsou publikovány pod licencemi Creative Commons.

Festival se uskuteční v pátek 28. června od 19 hodin. Před začátkem promítání samotného proběhne veřejně přístupná schůze Krajského sdružení Vysočina České pirátské strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám