Hlavní obsah

Pěčínský swingový festival se uskuteční již podesáté

Novinky, Šárka Marková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 24. srpna opět ožije dolní konec Pěčína tóny swingu. V areálu chalupy U Fišerů se totiž bude konat jubilejní desátý ročník festivalu Pěčínské swingové léto

Foto: Šárka Marková
Článek

Pořadatelem této komorní, leč jedinečné akce v téměř rodinném prostředí chalupy Jarušky Fišerové je orchestr Uni big band Vamberk.

Během uplynulých ročníků zdejší kouzelnou atmosféru okusila celá řada výborných kapel, které mají ve svém repertoáru swing a nejen ten. Byly to například Art jazz band , Puzzle jazz, Sex tet, H Kvintet, Trombone Band, James Band, Swing sextet a mnoho dalších. Ne jinak tomu bude i letos - návštěvníci festivalu se opět budou moci těšit na odpoledne plné skvělé hudby.

Celou akci odstartuje ve 14 hodin Saxtet UnO z Ústí nad Orlicí. V podání saxofonového kvarteta s rytmikou a vokálem si posluchači vyslechnou skladby z jejich širokého žánrového záběru.

Až z Prahy k nám zavítá čtveřice mladých hudebníků - kapela Midnight Sasu, v jejichž repertoáru najdeme i soul a groove. Zajímavé je i nástrojové obsazení: piano, bicí, kytara a flétna.

Program festivalu bude pokračovat již tradičním vystoupením Podorlického lázeňského orchestru z Vamberka s taneční swingovou hudbou 20. - 60. let. Ostřílené muzikanty vystřídají žáci ZUŠ v Kostelci nad Orlicí, hudebníci sice začínající, ale už velice úspěšní: Tůmovo kvinteto - vítěz ústředního kola celostátní soutěže. Saxofonové trio doplňuje piano a violoncello.

Festival zakončí to největší hudební těleso, které zcela jistě bude slyšet hodně daleko - pořádající velký swingový orchestr UNI BIG BAND se svými sólisty a hosty.

Program zpestří vystoupení dámské taneční skupiny Floriteam z Doudleb nad Orlicí. Nebude nouze ani o občerstvení, o které se postarají jako tradičně členové Sokola v Pěčíně.

Bohatý kulturní program, skvělá hudba, příjemné prostředí - co víc si přát? Snad už jen hezké počasí. Ale to mají muzikanti u svatého Petra prý objednáno, jako každý rok, a zatím se zdá, že Petr objednávky plní na jedničku. Za celých těch devět let na Pěčín neposlal ani jediný mrak s deštěm. Doufejme tedy, že si při jubilejním desátém ročníku svou dobrou reputaci nepokazí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám