Hlavní obsah

Pavilon skla zve na Víkend se skleněnými velikonočními vajíčky, kuřátky a zajíčky

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 13. a v neděli 14. dubna od 10 do 16 hodin si lze v Pavilonu skla PASK v Klatovech vytvořit vlastní dekory na skleněná vajíčka, kuřátka, zajíčky či květiny. Přijďte se nadýchnout pravé velikonoční atmosféry. Srdečně zvána je široká veřejnost.

Foto: ilustrační foto z archivu Pavilonu skla

Pavilon skla PASK v Klatovech zve na Víkend se skleněnými velikonočními vajíčky, kuřátky a zajíčky

Článek

„O posledním víkendu před velikonočními svátky 13. a 14. dubna se bude v Pavilonu skla konat další z velmi oblíbených tvůrčích dílen - Skleněná velikonoční vajíčka, která se ponese v jarním a velikonočním duchu. A zdobit se budou nejen vajíčka. V Železném Brodu byly speciálně pro tuto akci zhotoveny různé skleněné polotovary. Vedle závěsných vajíček a kuřátek jsou to také skleněné dekorace k zapíchnutí třeba do zeleného osení – kuřátka, zajíčci a květiny,” prozradila kurátorka Pavilonu skla PhDr. Jitka Lněničková.

Skleněné polotovary si bude moci každý za přispění šikovných lektorek vyzdobit podle vlastního vkusu a stylu.

Zdobit bude možné malováním barvami na sklo a sypáním jasně barevnými písky. Techniky se dají i různě kombinovat, takže každý si může vlastnoručně vyrobit naprosto originální velikonoční dekoraci pro nadcházející sváteční dny.

Vedle zdobení skleněných polotovarů se bude pracovat i s dráty a korálky, budou připravené vzory vajíček nebo kuřátek a spoustu barevných korálků různých tvarů.

„Naše lektorky všechny techniky vyzkoušely, a pokud budete mít zájem, tak poradí s technickými i jinými záležitostmi. Zájemci si mohou již nyní prohlédnout v pavilonu u recepce hotové vzorky i polotovary a mohou se zde inspirovat pro přípravu vlastní výzdoby. Věříme, že i letošní jarní dílna bude radostnou a činorodou událostí, která přispěje k pohodě velikonočních svátků,” dodala Jitka Lněničková.

Reklama

Výběr článků

Načítám