Hlavní obsah

Pavilon skla PASK v Klatovech zve na Víkend s vánočními ozdobami

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a v neděli 1. a 2. prosince od 10 do 16 hodin si můžete přijít vytvořit vlastní dekory na koulích, zvonečcích či srdíčkách. Přijďte se nadýchnout vánoční atmosféry.

Foto: foto archiv Pavilonu skla v Klatovech, autor Karel Nováček

Přijďte si vyrobit originální vánoční ozdoby na stromeček

Článek

Pro první adventní víkend připravil klatovský Pavilon skla oblíbenou dílnu. „Tentokrát se zaměříme jen na zdobení vánočních ozdob. Budou se malovat a jinak dekorovat skleněné větší a menší vánoční koule, zvonečky a srdíčka ze Železného Brodu, které jsme pro akci speciálně objednali," prozradila kurátorka Pavilonu skla PhDr. Jitka Lněničková.

„Technik zdobení zde bude k dispozici celá řada – malování barvami na sklo, sypání dekorů z drobných korálků, drtí a dalších materiálů. A kdo bude chtít, ten si bude moci vánoční ozdoby navléknout také z korálků. Z nich se budou navlékat vánoční hvězdice a jiné ozdoby podle návodů. A třeba v našich dílnách objevíte vlastní nejlepší kombinaci různých technik tak, aby vánoční ozdoba na letošním stromku byla ta nejkrásnější. Naše lektorky každému při jeho projektu s radostí pomohou. Vlastnoručně vyrobená ozdoba pak jistě dodá nejkrásnějším svátkům tradiční náladu a každý další rok bude připomínat chvíle strávené s její výrobou," dodala Jitka Lněničková.

Program i pro školy a školky

Program dílny na zdobení vánočních ozdob je možné uspořádat i pro základní školy a mateřské školky od pondělí 3. do středy 5. prosince. U menších dětí je možné z bezpečnostních důvodů použít i plastové ozdoby. Jednotlivé třídy se mohou objednat na recepci PASKu na adrese: recepce@pask-klatovy.cz.

Program je připraven s podporou firem Preciosa a Bijoux Components

Secesní přípitek vínem

Během tvořivé dílny na zdobení vánočních ozdob si můžete v Pavilonu skla prohlédnout aktuální výstavu s názvem Secesní přípitek vínem. (Výstava byla otevřena 26. září 2018 a bude k vidění až do 10. února 2019).

Secesní nápojové sklo, navrhované často slavnými výtvarníky a architekty, je mimořádně elegantní a krásnou součástí produkce českých skláren kolem roku 1900. Poháry na víno dekorované brusem, rytinou, zlacením i malbou jsou také skvělými doklady kultury tehdejšího stolování.

Reklama

Výběr článků

Načítám