Hlavní obsah
Pavel Švestka uspěl na Danubius Gastro 2014 Foto: Clarion Hotel Špindlerův Mlýn

Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn získal zlato v carvingu na Danubius Gastro 2014

Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn uspěl v přehlídce kuchařského a cukrářského umění na mezinárodním veletrhu gastronomie Danubius Gastro 2014, který proběhl první únorový víkend v Bratislavě.

Pavel Švestka uspěl na Danubius Gastro 2014 Foto: Clarion Hotel Špindlerův Mlýn
Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn získal zlato v carvingu na Danubius Gastro 2014

V soutěži Poezie v gastronomii 2014 se Pavel Švestka se svým příspěvkem na téma thajská zahrada stal absolutním vítězem v disciplíně uměleckého vyřezávání z ovoce, carvingu.

„Snažíme se podporovat a motivovat talentované členy našeho týmu, aby se rozvíjeli v tom, co je baví. Jednak pozitivně reprezentují náš hotel navenek, zároveň tak rozšiřují možnosti, jak můžeme překvapit naše hotelové hosty a nabídnout jim něco speciálního,“ komentovala vítězství svého zaměstnance Radka Řeháková, ředitelka Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn.

Pavel Švestka i přes svůj poměrně nízký věk absolvoval řadu carvingových soutěží. V loňském roce získal jednu ze zlatých medailí právě na veletrhu Danubius Gastro, letošním absolutním vítězstvím posunul svoji účast zase o krok dál. V minulosti obsadil 1. místo na Carving Cup Hradec 2013, nebo 6. Místo na Top Triatlon Praha carving show.

„Nejbližší akcí, které bych se chtěl zúčastnit a kde bych chtěl uspět, je Gastro Hradec, mým velkým snem je zúčastnit se Mistrovství Evropy v carvingu. Vzhledem k tomu, že se na tuto akci sjíždějí soupeři z celého světa, kteří se věnují vyřezávání řadu let, byla by to velká zkušenost a škola,“ dodal Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn.

Danubius Gastro je tradičním veletrhem gastronomie a hotelnictví, který přináší přehlídku gastronomických trendů, potravin, vína, kávy a profesionální gastro techniky. Letošního 21. ročníku se v bratislavské Incheba Areně zúčastnilo na 400 vystavovatelů z 12 zemí světa včetně Slovenska a České republiky. V rámci doprovodného programu probíhají soutěže „Poezie v gastronomii“ a „Danubius Gastro Cup“, kde v různých podkategoriích soutěží kuchaři, cukráři a baristé z celého světa.      

yknivoNumanzeSaNyknalC

Výběr článků