Hlavní obsah

Pavel Maslák deset dní trénoval v ostravské atletické hale

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tomu bezmála rok, kdy byla v Ostravě slavnostně otevřena a zprovozněná nová atletická hala. Hala sousedí s Ostravar Arénou a Městským stadionem v Ostravě-Vítkovicích. V pátek 13. ledna zde ukončila desetidenní tréninkový kemp skupina atletů v čele s Pavlem Maslákem pod vedením trenéra Dalibora Kupky.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 14.1.2017 Atlet Pavel Maslák trénoval v Ostravské atletické hale.

Článek

V hale se kromě atletiky provozují celoročně i další individuální sporty, sálové sporty, požární sport. Chystají se zde i závody ve sportovní gymnastice.

„Příprava Pavla Masláka probíhá zatím bez problémů. V prosinci absolvoval měsíční soustředění v jihoafrickém Potchefstoomu. Následně se připravoval v Praze. V pátek 13. ledna jsme v podstatě ukončili desetidenní tréninkový kemp v tomto krásném prostředí, které nám velmi vyhovuje, budeme se sem vracet. Je zde všechno skvělé, skvělá hala, skvělé zázemí. Vše na jednom místě,” řekl při závěrečném tréninku desetidenního kempu trenér Dalibor Kupka.

„Pavel po tomto tréninku bude již od příštího týdne závodit. 1. února ho čeká běh na 400 m v Německu. Takže pokud zůstane zdravý, bude letos bojovat o třetí titul mistra Evropy v halové atletice,” dodal Kupka.

„Dnes jsme ukončili desetidenní soustředění před závodem. Musím říct, že podle časů to vypadá lépe než loni. Moje cíle na tuto sezónu jsou jasné. Obhájit titul halového mistra v Evropy. V letošním roce jsme tolik nedbali na vytrvalost, takže jsme to nechodili úplně naplno, a myslím, že jsem více odpočatý a celkově mi to lépe běhalo,” vyjádřil se po tréninku Pavel Maslák.

Na sezónu se připravují i členové atletického klubu SSK Vítkovice. Chystají na úterý 17. ledna mítink Ostrava Indoor 1 pro přihlášené muže a ženy od 15.00 do 20.00 hodin.

14. února bude Ostrava hostit mezinárodní atletický mítink Czech Indoor Gala - Ostravská laťka 2017. Mítink odstartuje v 15.00 hodin, hlavní program bude od 17.00 do 19.00 hodin.

„V hlavním programu Czech Indoor Gala se pravděpodobně představí kompletní česká špička, která bude doplněna o zajímavou zahraniční konkurenci. Mezi muži jsou vypsány disciplíny 60 m, 300 m, 1500 m, tyč a koule. Na programu ženských disciplín jsou závody na 60 m, 400 m, 1500 m, 60 m překážek a skok vysoký. Součásti mítinku bude i 13. ročník Ostravské laťky. Předprodej vstupenek bude zahájen v pondělí 16. ledna v síti Ticket Art. Cena vstupenky je 200 korun,” informovala Šárka Mokrá z SSK Vítkovice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám