Hlavní obsah

Pavel Maslák a Tomáš Staněk se zúčastní 57. ročníku Zlaté tretry Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

57. ročník Zlaté trety Ostrava se bude konat 13. června. Již nyní se ví, že budou startovat hvězdy nedávno skončeného halového světového šampionátu v Birminghamu - Pavel Maslák v běhu na 400 m a Tomáš Staněk ve vrhu koulí - a s nimi i další špičkoví závodníci.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 11.3.2018 příprava 57. ročníku Zlaté tretry Ostrava. Tomáš Staněk a Pavel Maslák již dostali startovní čísla.

Článek

O přípravě 57. ročníku Zlaté tretry Ostrava informoval Alfonz Juck, manažer mítinku, Oldřich Zvolánek, předseda výkonné rady SSK Vítkovice, a Karel Tejkal, PR manažer mítinku.

První startovní čísla obdrželi od pořadatelů účastníci halového mistrovství světa v Birminghamu, český rekordman v hale i venku, nositel bronzové medaile Tomáš Staněk, a mistr světa v hale v běhu na 400 metrů Pavel Maslák.

Trojnásobný halový mistr světa Pavel Maslák se představí ve své disciplíně, bude to jeho třetí čtyřstovka na Zlaté tretře Ostrava. Mezi soupeři by se měl 13. června objevit také Španěl Oscar Husillos a další soupeři.

Diváci se budou moci těšit také na top souboje v koulařském sektoru, který se pro mítnik ZTO přemístí do cílového prostoru stovky, aby sektor byl co nejblíže hlavní tribuně.

Na startu vrhu koulí bude úřadující mistr světa a halový šampion Thomas Walsh z Nového Zélandu. Oba - Staněk i Walsh - se zlepšili v halové sezóně na 22,17 respektive 22,31. Třetím je olympijský vítěz Ryan Crouser z USA. Dle informací Alfonza Jucka by rekord mítinku 21,77 z roku 2007 neměl "přežít".

I ve skoku dalekém se chystá zajímavý souboj

„Jedním z vrcholů HMS v Birminghamu byl dálkařský souboj. Nečekaný vítěz, stále jen devatenáctiletý Kubánec Juan Miguel Echevarria (846 cm), a také stříbrný Jihoafričan Luvo Manyonga si zopakují svůj souboj v ostravském sektoru a v tomto hvězdném duelu nebude chybět ani český rekordér Radek Juška (831 cm),” informoval Alfonz Juck.

Vstupenky jsou již v prodeji

Dle informací Oldřicha Zvolánka, předsedy výkonné rady SSK Vítkovice, se prodalo již více než 2400 vstupenek. Ceny jsou od 200 korun po 1500 korun na hlavní tribuně.

Čokoládová tretra se opět rozšíří

V roce 2017 se akce pro děti konala ve 22 městech - a také v Košicích na Slovensku. Letos se hlásí další města, a tak se akce uskuteční ve 28 městech České republiky, ale také již ve třech městech na Slovensku. Přihlášky přišly i ze dvou měst z Polska. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám