Hlavní obsah

Pavel Kantorek výstava "Průřez tvorbou"

Novinky, Barbora Horešovská

Spolek InGarden za finanční podpory MČ Praha 11 pořádá výstavu kreseb humoristy Pavla Kantorka. Na 30 velkoformátových tisků bude umístěno pod širým nebem na hřišti mezi ulicemi Hviezdoslavova – Prašná na Jižním městě.

Foto: Barbora Horešovská

kočky HAF

Článek

Návštěvníci si mohou expozici prohlédnout od středy 10. srpna do 30. září, v případě hezkého počasí se výstava prodlouží až do 15. října. Velkoformátové tisky představí průřez autorovou tvorbou, k vidění budou jak starší černobílé kresby tuší, tak barevné vtipy, které jsou již upravované v grafickém programu Corel Draw, na jehož vývoji se Kantorek dlouhodobě podílí.

Součástí výstavy bude také panel s informacemi o životě a díle profesora Kantorka a s kontaktními údaji Centra InGarden, kde se případní zájemci mohou dovědět o autorovi více podrobností. 

Pavel Kantorek není jen kreslíř, ale především vědec. Svůj život zasvětil teoretické fyzice a výzkumu času, kterému se věnuje na Rayendsově univerzitě v Kanadě. O své kreslířské tvorbě říká: „Vtipy mě napadají v době, kdy řeším nejsložitější problémy časoprostoru, zabývám se složitými rovnicemi. Zahlédnu směšnou situaci v době, kdy je mozek unaven, jako by hledal způsob, jak si odpočinout. Náhle se objeví zkratka, kdy jsou k sobě přiřazené zdánlivě nesouvisející situace a najednou to v mozku klikne, zrodí se vtip a hlava dostane nový přísun energie.“ 

Spolek autora zastupuje již od roku 2010 a propaguje jeho tvorbu prostřednictvím  výstav a prodejem tisků či originálních kreseb a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou. Více informací naleznete na www.ingarden.cz 

V případě dotazů se prosím obracejte na  Barbora Horešovská – kurátorka výstavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám