Hlavní obsah

Pavel Horváth křtil ve Stříbře kalendář

Novinky, Martina Sihelská

Na křídlech snů - kalendář na rok 2015 přinese radost lidem, kteří potřebují sociální pomoc. Křest se konal v pátek 28. listopadu ve Stříbře a hlavním hostem večera byl Pavel Horváth, slovem provázel Luděk Holý.

Foto: Laco Kajaba

Křest kalendář ve Stříbře.

Článek

Obřadní síň stříbrské radnice byla plná, kombinace známé tváře a možnosti pomoci druhému přitáhla mnoho zájemců nejenom ze Stříbra. Při dražbě padaly i velmi vysoké částky, například víno od Pavla Horvátha se vyšplhalo na cenu 25 000 korun.

V dražbě byl také úplně první výtisk kalendáře s fotografií, sportovní dres fotbalisty a obraz, který zachycuje Pavla Horvátha u letadla. Kalendář pak zahrnuje snímky fotbalisty se třemi hendikepovanými dívkami ze Stříbrska. Hlavní fotografkou je Věra Lukešová se svým týmem, která už v loňském roce připravila podobnou akci s cyklokrosařem Zdeňkem Štybarem.

Sportovní dres svého oblíbeného fotbalisty získal Alexandr Němec. „Udělal jsem to hlavně pro dobrý pocit a také proto, že tady přesně vím, ke komu se peníze dostanou. A navíc všechny příjemce znám, což je lepší, než když pošlu peníze někam do anonymity. Co se týče Pavla Horvátha, obdivuji ho, je to výborný reprezentant a naše setkání nebylo první. Dresu se velice vážím, nikdy ho nedám pryč, ani neprodám,” řekl šťastný výherce dražby.

Akci přišla podpořit i Zuzana Trávníčková ze Stříbra. „Očekávala jsem, že to nebude nic moc, že Pavel Horváth se moc nezapojí, ale on se vyjevil jako úplně skvělý, sympatický a milý člověk. Dražby dokázal doslova "rozrajcovat" a vytáhl ceny hodně vysoko. Myslím si, že to vůbec nikdo ze Stříbrských ani neočekával. Přišlo tolik lidí, že by to příště snad chtělo i větší sál,” uvedla Trávníčková.

Kalendář si koupila i Andrea Dlouhá. „Rádi jsme takto přispěli. Byl to pěkný večer, pan Horváth na mě zapůsobil jako velmi hodný a skromný člověk. Líbilo se mi, že zapojil i syna. A velkou radost ze setkání s ním měla i moje dcera,” řekla paní Dlouhá.

Starosta města Stříbra Karel Lukeš akci hodnotil kladně. „Předčilo to moje očekávání, všude jsem slyšel jen pozitivní ohlasy. Pavel Horváth se uvedl jako výborný bavič a také díky němu se zřejmě dražba zdařila, vybralo se přes padesát tisíc korun. A další peníze budou ještě z prodeje kalendářů,” uvedl starosta.

Kdo by chtěl také podpořit handicapované ze Stříbra, může si tento kalendář zakoupit v místech: MKS Stříbro, Kopie Pětroš, v Plzni na slovanském bazénu, v Muzeu loutek a také ve firmě Bonaparte ve Spolkové ulici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám