Hlavní obsah

Pátý ročník taneční pohárové soutěže Team Dance 2013 je již minulostí

Novinky, Jiří Růzha

V sobotu 9.listopadu se taneční skupiny Lucarino Dance a Bílý zajíc Libochovice zúčastnily pohárové taneční soutěže Team Dance 2013, kterou pořádá DK Litoměřice za spolupráce s tanečním mistrem Tomášem Mikulským.

Foto: Jiří Růzha

taneční pohárová soutěž Team Dance 2013

Článek

Spřátelené taneční skupiny Bílý zajíc Libochovice a taneční skupina Lucarino Dance z Domova Na Svobodě Čížkovice se na tuto soutěž poctivě připravovali již týdny před jejím vyhlášením. Hodiny nácviku a poctivé dřiny vyvrcholily právě tuto sobotu, kdy nastal taneční den. Úderem desáté byl slavnostní nástup, po kterém to vše vypuklo.

Původně se mělo soutěžit v disciplínách Plesové formace, Country formace, Show Dance a Disco dance, Street dance a na závěr Orient. Ovšem na poslední chvíli se vše změnilo a soutěžilo se pouze v kategoriích mini děti, děti, junioři, hlavní a senioři. Celkově na 25 souborů předvedlo ve více jak čtyřhodinovém tanečním maratónu na 35 choreografií.

Vše hodnotila porota ve složení: Stanislav Zíka – Karlovy Vary, Tomáš Mikulský – Roudnice nad Labem, Martin Šrámek – Praha, Martin Pořízek – Praha, Marek Škabrada – Kralupy n.Vlt. Celou akci sledovalo a zúčastnilo se na 500 diváků a soutěžících.

Nejvíce obsazená kategorie juniorů čítala 14 soutěžících kolektivů a mezi nimi i Bílý zajíc Libochovice. Skupina Lucarino Dance z DNS Čížkovice vystupovala v kategorii následující - hlavní. V kategoriích dětí pak hlavně převládal moderní tanec a u dospěláků pak tanec orientální. Vše probíhalo pod perfektní organizací a jednotlivé taneční skupiny bojovaly o každý centimetr parketu. Poté moderátor vyhlásil malou přestávku, aby se porota mohla poradit a vyhlásit výsledky.

Zvolení hodnocení podle kategorií nebylo zrovna nejšťastnějším. V jedné kategorii se tím pádem představily Country formace vedle Společenských tanců, Show dance, Street dance a Orientálních tanců. Vícečetné společenské, disko a orientální tance hravě převálcovaly méně početně obsazené country.

Co říci na závěr? Pohárová taneční soutěž Team Dance 2013 je již za námi. Co do organizace byla opět perfektní, byla přínosem pro všechny účinkující i diváky. Doufejme, že takovéto soutěže v příštích letech nevymizí a budou pokračovat v dalších a dalších ročnících. Díky patří všem pořadatelům a hlavně tanečnímu mistru Tomáši Mikulskému a Domu kultury Litoměřice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám