Hlavní obsah

Pátý ročník rožnovského srazu skútrů očekává zlomení loňského rekordu

Novinky, Zdenka Vaníčková
Aktualizováno

Už jen dny se odpočítávají do začátku největšího srazu skútrů v České republice. "Po Valašsku na skútru" letos očekává v sobotní jízdě účast kolem 700 skútrů. Ačkoli sraz začne již v pátek, na jízdu po Valašsku se můžou všechny skútry připojit v sobotu 4. června na rožnovském náměstí v 11 hodin.

Foto: Tomáš Šimíček

Rožnovské náměstí se v sobotu opět zaplní skútry.

Článek

Skútraři a skútrařky z celé České republiky, ale i ze zahraničí, se do Rožnova začnou sjíždět už v páteční odpoledne 3. června. V Campingu Rožnov je čeká večerní program, který kromě mnoha příležitostí k seznamování uvede první oficiální večerní promítání o cestě na malých skútrech do Kazachstánu.

Jedenáct tisíc kilometrů dlouhou cestu podnikli Radek Rebroš, hlavní organizátor srazu, a Hynek Přidal, majitel skútr servisu Scootland v Brně, v loňském létě. Poutavé povídání o jejich měsíčním dobrodružství si návštěvníci srazu i veřejnost určitě nenechají ujít od 22 hodin.

V sobotu čeká skútraře hlavní společná vyjížďka, která začne srazem v 11 hodin dopoledne na rožnovském náměstí. Akce, která původně vznikla před pěti lety z nadšení pár lidí, letos s napětím očekává zlomení loňského rekordu 624 skútrů.

„Záleží hodně na počasí, uvidíme, jestli nás zase nevypeče nějaká ta bouřka. Ale podle ohlasů na sociálních sítích a v mé emailové poště čekáme, že se loňský počet zvedne ještě tak o stovku. Máme z toho radost, je vidět, že Valašsko lidi baví a o to nám jde především,” těší se hlavní organizátor Radek Rebroš.

Po krátkém programu, ve kterém vystoupí oblíbená rožnovská taneční skupina Heart2Beat a jezdec na jednokolce Stanislav Ondřej, se skútry společně rozjedou po krásách Valašska. Po příjezdu zpět do Campingu se rozběhne hlavní program v čele s výbornou cimbálovkou FCM Radegast. V odpoledních hodinách se můžeme těšit i na loňskou divokou novinku Scooter Bobcross, ve které se soutěží ve dvou dvojicích na skútrech, za nimiž jsou zapřáhnuté dětské zimní boby.

„Po loňském úspěchu tuhle soutěž nemůžeme vynechat. Čeká nás ale třeba i mezinárodní přetahovaná mezi Čechy a Slováky, na tu se těším taky,” směje se Rebroš.

Nedělní vyjížďka se každoročně věnuje Libušínu a jeho záchraně. „Po celou dobu akce budou moci všichni návštěvníci a veřejnost přispět do sbírky na obnovu Libušína. Částka se pak na konci nedělní jízdy předá vedení Valašského muzea v přírodě, kde bude sraz i stylově zakončen,” uzavírá Rebroš.

Všechny informace ohledně srazu, vyjížděk, fotografií i kontaktů jsou k dispozici na novém webu Wallachianscooterrider.cz a na Facebooku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám