Hlavní obsah

Patrioti těsně prohráli s Hrochy

Novinky, Jindřich Krisl

Pilsen Patriots se s Prague Hippos letos již jednou v rámci České ligy amerického fotbalu – divize B potkali a odešli s prohrou 54:7. Na svém domácím hřišti jim chtěli oplatit porážku, ale nakonec jim to o vlásek uniklo.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

V sobotu 14. června nastoupili Plzeňští Patrioti na svůj poslední domácí ligový zápas v letošní sezoně, který se odehrál na hřišti 33. ZŠ v Plzni na Skvrňanech.

Patrioti přijali míč a jali se útočit. Hned v prvním drivu se jim podařilo dojít až před end zónu Hippos, ale namísto touchdownu zvolili kop za 3 body a otevřeli skóre zápasu. Hroši se pokusili odpovědět, ale jejich drive nebyl úspěšný a k míči šli opět Patrioti. Těm se podařilo přejít přes hřiště, ale ne dost blízko k TD a tak opět kopem navýšili své vedení na 6:0. Hroši se pustili do útoku, ale ani tento jejich drive nebyl úspěšný, a tak po čtyřech pokusech šli opět bránit. Hned v první akci Patriotského útoku quarterback Patrik Vainer prokličkoval přes pražské obránce a dlouhým během doběhl až do TD a navýšil vedení Plzně na 12:0. Na toto se již Hrochům podařilo odpovědět. Přešli celé hřiště, dali TD, který ještě potvrdili kopem a snížili náskok Patriots na 12:7.

Hned v úvodu druhé čtvrtiny se míče ujal plzeňský QB Patrik Vainer a opět dal TD, který Patrioti dokázali potvrdit kopem a navýšit tím své skóre na 19:7. Hroši se snažili najít recept na plzeňskou obranu, ale marně. Patriotská obranná hra dokázala zastavit všechny jejich akce a nedovolila ohrožení své koncové zóny. Před koncem poloviny ještě dokázal runningback Tomáš Drexler najít mezeru v pražské obraně a zvýšit vedení Patriotů na 27:7.

Druhá polovina zápasu začala ovšem lépe pro hosty. Pražský útok předvedl několik skvělých akcí, které Patrioti nedovedli pokrýt, a rázem z toho byl TD, potvrzený kopem na 27:14. I pražská obrana začala hrát jinou hru a pokrývala všechny akce Patriotů. Plzni se nedařilo běhat ani házet a každou útočnou akci jim Hroši rozbili.

Čtvrtá čtvrtina už byla celá v režii Hrochů, kteří nenechali nic náhodě a hráli s obrovským nasazením. A to se projevilo záhy, když se jim povedl dlouhý drive a opět snižovali náskok na 27:21. Plzeňský útok se také snažil ze všech sil, ale pražští obránci je vůbec k ničemu nepustili. Zato Hrošímu útoku se vedlo o poznání lépe a tři minuty před koncem dali ještě další TD, potvrzený kopem a tím se dostali do vedení 27:28. Plzeňákům ten bodík velmi chyběl a dělali, co mohli, aby ještě otočili a vyhráli zápas. Patriotský útok došel blízko k end zóně Hrochů, ale čas byl neúprosný a rozhodčí pískl konec zápasu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám