Hlavní obsah

Patero nových otisků dlaní na chodníku slávy Městského divadla Brno

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 15. 5. v 15.15 hodin se u vchodu Městského divadla Brno rozezněly slavnostní fanfáry. Do dlaždic chodníku slávy přibylo pět nových, avšak zvučných jmen.

Foto: Jaroslav Štěpaník
Článek

Barevný chodník slávy začal psát svou historii v roce 2000. S nápadem, že takovou věc nemusí mít pouze Holywood, přišel fotograf a redaktor Jef Kratochvíl.

První vtiskly své dlaně na Lidickou ulici muzikálové herečky A. Antalová, P. Jungmanová a M. Sedláčková. Společně s nimi doyenové souboru a činoherci Z. Herfortová, Z. Junák, K. Janský, J. Tomek a L. Kolář. Další jména následovala. Do letošního května barevné dlaždice připomínaly 36 umělců, nejen z herecké branže.

V pondělí 15. května chodník slávy vykročil Lidickou o kus dál, o pár metrů se přiblížil Moravskému náměstí. Dva z nových otisků náleží herečkám Lucii Bergerové a Andree Zelové.

První ze jmenovaných náleží Thálie za rok 2013, kdy upoutala v původním slovenském muzikálu Báthoryčka titulní rolí. V angažmá MDB je od roku 2015 a za krátký čas vynikla v řadě rolí. Připomeňme alespoň její Molly v romantickém muzikálu Duch.

Také Andrea Zelová (Březinová) má řadu velkých a krásných rolí. Za všechny vzpomeňme alespoň její působivou Mahulenu v Radúzovi a Mahuleně.

Šest desítek postav jak z činoherní, tak hudební scény má Viktor Skála, herec s širokým rejstříkem, vždy přesvědčivý. Z těch z nedávné doby třeba vznešený vévoda z Albany v Králi Learovi. 

Aleš Slanina se uplatňuje často i mimo domovskou scénu, hostuje v brněnských i pražských divadlech, věnuje se dabingu, filmu, koncertuje. Upoutal třeba v Duchovi či jako Radúz.

Stanislav Slovák je Slovákem dvojnásobným, původem z Nitry, pevně však vrostlým do prostředí Brna a Městského divadla. Úspěšný muzikálový herec, který vystudoval i činoherní režii má za sebou úspěšné režijní počiny, a je také jedním z invenční autorské trojice Slovák - Šotkovský - Štěpán (např. Mendel anebo Vzpoura hrášků či Bítls).

Setkání s kolegy, přáteli divadla i náhodnými chodci, kteří se nemohli nezastavit, uvedl a slovem provedl ředitel MDB S. Moša. Ti, co byli nejblíž dění, si s oslavenci přiťukli na jejich další úspěchy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám