Hlavní obsah

Páteční večer věnovali běhu pro hospic

Novinky, Martina Sihelská

Charitativní běh Plzní se konal v páteční podvečer 15. června v parku na Borech. Na sto padesát běžců se vydalo na pětikilometrovou trať, aby podpořili plzeňskou Domovinku, která zajišťuje domácí a hospicovou péči a denní stacionář na Slovanech.

Foto: Martina Sihelská

Charitativní běh pro Domovinku se konal v borském parku v pátek 15. června 2018.

Článek

Více uvedl Jan Bielik z organizace Rozběháme Česko.cz.  „Počasí nám opravdu přálo, běh se vydařil. Na trať se postavilo kolem sto padesáti sportovců a někteří měli i psy. Pro každého účastníka jsme měli připravené medaile, akce proběhla v pohodě, všichni doběhli v pořádku. V sobotu 16. června se běží běh u centra na Krašovské o pohár Domovinky a za týden v neděli 24. června můžete opět podpořit charitativním během, tentokráte handicapované v černošínském středisku Víteček,“ uvedl organizátor běhu Jan Bielik.

Pro Domovinku běžela také pětadvacetiletá Iveta Mezková z Plzně. „Běhat jsem začala v osmnácti, měla jsem pocit, že chci dělat nějaký sport a běh vyhrál. Od té doby ráda podporuji různé soutěže, nejvíce právě charitativní běhy, kdy vím, že někomu pomohu. Trať byla skvěle připravená, počasí super a já půjdu i další avizované běhy, které připravuje organizace Rozběháme Česko,“ uvedla mladá běžkyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám