Hlavní obsah

Páteční noc patřila v Habartově již 14. reprezentačnímu plesu města

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 23. února se v Habartově v prostorách společenského sálu městského kulturního střediska uskutečnil ples města, jenž pořádá Komise pro sport a kulturu ve spolupráci se zaměstnanci MKS a který vždy bývá takovým pomyslným vrcholem aktuální plesové sezóny. I letos nabídl tento večer porci skvělé zábavy.

Foto: Aleš Plevka

Věra Kosecová a starosta města Ing. Petr Janura zahajují ples

Článek

Začátek plesu byl stanoven na půl osmou, již několik desítek minut předtím však do prostor městského kulturního střediska mířily slavnostně naladěné páry. Ples byl vyprodán, a tak užít si nevšední zábavu dorazilo na 130 hostů. Ty v předsálí vítaly dvě půvabné hostesky, které obdarovaly příchozí zástupkyně něžného pohlaví temně rudou růží a návdavkem dvojice obdržela i skleničku šampaňského a coby dárek i láhev dobrého moravského vína.

Hosté byli poté usazeni na svá místa, přičemž se mohli kochat zbrusu novou výzdobou laděnou do kombinace bílé a fialové barvy a obohacenou o svit stovek drobných žárovek, které pokrývaly strop i některé stěny.

S několikaminutovým zpožděním oproti plánovanému času se poté mikrofonu chopila moderátorka městských plesů Věra Kosecová, která ples oficiálně zahájila.

Jako první bod bohatého programu hosté zhlédli taneční vystoupení žáků ze sokolovské taneční školy Jana Ondera. Následně moderátorku na pódiu doplnil i starosta města Ing. Petr Janura - všem přítomným popřál krásnou zábavu, kterou se snažil úspěšně sám "rozhýbat" prvním tancem s manželkou Hankou. Parket se tak záhy zaplnil a všichni se při tanci oddávali melodiím, o něž se tentokráte postarala kapela Triget.

Program plesu se však neodehrával pouze na hlavním sále. V pauzách mezi hudebními bloky mohli hosté využít k občerstvení pestrou a velice chutnou nabídku bohatého rautu, který se nacházel v předsálí.

Další oblíbenou aktivitou se stalo fotografování ve fotokoutku, který nabízel nejen tištění fotografií na místě, ale i jejich zaslání na email. Lidé si tak odnášeli na památku krásné a v případě využití rekvizit i humorné záběry opatřené navíc datací a identifikací zvěčněné akce. Dále si v kinosále mohli vyzkoušet laserovou střelnici či aktivitu zvanou Lovec světla. Tamtéž později zhlédli i nápaditou bublinářskou show.

Okolo půl desáté došlo i na jednu milou oficialitu. Představitelé města předali ocenění Osobnost města Habartova potažmo Počin roku města Habartova za rok 2017 Veronice Stránské a Vladimíru Bružeňákovi. Impulzem pro toto zviditelnění obou osobností se staly dlouholetá dobrovolnická činnost v sociální oblasti a v případě Vladimíra Bružeňáka vydání knihy s názvem Morový rok 1938 Sokolovsko, která mapuje neblahé události i v někdejším Habersbirku (Habartově). Oba ocenění si kromě darů vychutnali i potlesk zaplněného sálu.

Po slavnostní chvilce se na pódiu objevila hvězda večera, známá a nestárnoucí zpěvačka Heidi Janků. Ta si během prvních tónů svých písní zcela podmanila přítomné publikum, které záhy zaplnilo taneční parket. Její produkce trvala bezmála hodinu a nadšení tanečníci si vytleskali i přídavek.

Hosté se bavili až do druhé hodiny ranní, kdy byl 14. reprezentační ples města oficiálně ukončen.

Reklama

Výběr článků

Načítám