Hlavní obsah

Parním vlakem na Křivoklátský adventní jarmark

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu 13. prosince se na hrad Křivoklát vydá parní vlak s lokomotivou Šlechična. Tato letos poslední parní jízda vás zavede na Adventní jarmark se spoustou stánků a kulturního vyžití.

Foto: Jiří Cysař
Článek

Odjez je naplánován na devátou hodinu z nádraží Praha - Braník a přes Smíchovské nádraží a Beroun se vlak dostane do cíle krátce po jedenácté hodině. Cestou můžete sledovat krajinu v údolí Berounky a také si při přepřehání lokomotivy v Berouně tento historický skvost pořádně prohlédnout, jelikož zde je přestávka tři čtvtě hodiny.

Poté se vlak již vydává do kopců a míří dále kolem řeky výše a to křivoklátskými lesy. Po půl hodině jízdy z poslední stanice vystupujeme z vlaku a pomalu budem stoupat na cíl naší cesty - nádvoří hradu s pestrým programem.

Na hradě Vás pak bude čekat, mimo jiné, velký řemeslnický jarmark – kováři, košíkáři, pekaři, svíčkaři, hrnčíři a také novinka - Ježíškova hradní pošta a vánoční řetěz splněných přání. Adventní koncert, divadelní a kejklířská vystoupení a mnoho dalšího bude k vidění na hradě.

A bonus pro cestující parním vlakem je, že se zpáteční jízdenkou historického vlaku získáte 50% slevu ze vstupného do 1. prohlídkového okruhu – gotických paláců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám