Hlavní obsah

Park Razulák láká děti na sobotní kurz pečení frgálů

Novinky, Martina Žáčková

Jedinečnou příležitost vyzkoušet si výrobu valašských frgálů, které patří k nejtypičtějším a nejoblíbenějším regionálním specialitám, budou mít v sobotu 12. srpna malí návštěvníci dětského zábavního parku Razulák v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

Foto: Josef Vrážel
Článek

Pro děti bude v Bistru Razula v areálu parku připravena dětská frgálová manufaktura pod vedením profesionální pekařky Resortu Valachy. Děti si vyrobí vlastní frgál. Na to, jak jim jde práce od ruky, se přijde podívat strašidýlko Razulák. A než se koláč upeče, bude připravena i další zábava.

Na závěr děti obdrží za svůj koláč certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského a svůj vlastnoručně vyrobený frgál si odnesou s sebou domů.

Frgálová manufaktura se bude konat od 15 hodin. Program trvá zhruba dvě a půl hodiny a je vhodný i pro nejmenší děti, které mohou přijít v doprovodu rodiče. Vzhledem k omezenému počtu míst je lepší rezervace předem.

Venkovní park Razulák je součástí Resortu Valachy, nachází se v údolí Léskové pod sjezdovkou Razula, u Bistra Razula hned vedle cyklostezky Bečva. Děti se tu mohou vyřádit na řadě atrakcí, v areálu jsou mimo jiné tubing, lanáček, aquazorbing, vodní přístav s lodičkami, trampolíny, skákací hrad, různé skluzavky a domečky, půjčovna koloběžek a šlapacích autíček, indiánská vesnice nebo mini zoo s králíky.

Dvakrát denně se v parku konají animační programy na různá témata. Park je otevřen o prázdninách denně od 10 do 19 hodin.

Další akci chystá park Razulák k ukončení prázdnin v sobotu 26. srpna. Při Razulákově pětiboji děti čeká soutěž v lukostřelbě, skládání puzzle a kreslení a závod na šlapacích autíčkách a lodičkách. Navíc návštěvníci uvidí disco ukázky v podání dětských tanečníků.

Ve stejný den mohou rodiče s dětmi navštívit také pohádkové představení Princové jsou na draka, které se uskuteční v rámci Týdne kultury na Valašsku v cirkusovém šapitó hned vedle parku Razulák.

Více informací najdou zájemci na webu www.valachy.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám