Hlavní obsah

Párek opilců se při požívání alkoholu vrhl na policisty

Novinky, Vratislav Konečný

Není dne, aby se nějaký násoska neporval, nebo neřídil pod vlivem auto. Úterý 27. května nebylo výjimkou, v pražských Bezručových sadech napadla dvojice napáječů hlídku městské policie. Agresivnější byla žena, strážnici způsobila zranění.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V úterý večer hlídkovali strážníci z Prahy 10  v Bezručových sadech, kde si všimli muže a ženy, kteří seděli na lavičce a popíjeli alkohol.

„Když je hlídka upozornila, že konzumace alkoholu na veřejnosti je zakázána, dvojice začala být agresivní a strážníkům začala sprostě nadávat. Muž se zvedl z lavičky a pěstí zaútočil na strážníka. Ten proti muži zakročil a za pomoci donucovacích prostředků ho svedl na zem. V tom se do konfliktu vložila i opilá žena a pěstí praštila do obličeje strážnici a dala se na útěk. Strážnice agresivní ženu po krátkém pronásledování dostihla a pro podezření ze spáchání trestného činu ji zadržela. Stejně skončil i podnapilý agresivní muž,” informoval mluvčí Městské policie Praha Jan Čihák.

S podezřením pro spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě strážníci muže i ženu předali Policii ČR. Strážnice, která při útoku utrpěla zranění v obličeji, byla převezena k ošetření do jedné z pražských nemocnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám