Hlavní obsah

Pamětní deska na celorepublikové Stavbě roku 2016 byla odhalena na Městském stadionu v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

V úterý 27. června před polednem byla odhalena pamětní deska na celorepublikové Stavbě roku 2016, a to na budově Městského stadionu Ostrava. Stavba zvítězila v celorepublikové soutěži jak v kategorii odborníků, tak v anketě veřejnosti.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 27.6.2017 Odhalení pamětní desky a uložení schránky. Městský stadion Ostrava

Článek

U slavnostního odhalení pamětní desky byli náměstek primátora města Ostravy Vladimír Cigánek a místopředseda sportovní komise při Magistrátu města Ostravy Martin Štěpánek.

Dále účastníci středečního mítinku Zlatá tretra Ostrava 2017, nejlepší vytrvalec Mo Farah a keňský atlet David Rudisha. Přítomni dále byli také fotbalista Baníku Ostrava Dušan Vrťo, zástupci společnosti Vítkovice Aréna Jana Burýšková, Sotyr Janukos a Petra Miškejová za organizátory soutěže Stavba roku 2016, ABF - Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství. 

Pod slavnostní deskou, která připomíná tuto událost, je uložena schránka. Obsahuje fotografie, loňské listopadové číslo měsíčníku Ostravská radnice s článkem o vítězství Městského stadionu Ostrava a flash disk s klipem o jeho výstavbě. Schránka by měla být otevřena za 50 let v případě oslav 800. výročí města Ostravy.

„Pro připomenutí: hned ve dvou kategoriích uspěl Městský stadion vloni na podzim v soutěži Stavba roku 2016. V hlasování veřejnosti získal první příčku s 24 676 hlasy. Velmi hodnotná je cena, která stadionu byla udělena v kategorii, kde rozhodovali odborníci. Stejné ocenění získalo ještě dalších 5 staveb. Do loňského ročníku bylo přihlášeno v celé republice 65 staveb. Do druhého kola jich postoupilo 29 a ve finále vybírali porotci z 15 nejzajímavějších variant. V konkurenci atraktivních staveb z celé České republiky Ostrava tak uspěla hned dvakrát,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy.

Stručná historie Městského stadionu Ostrava:

Položen základní kámen k výstavě 1937. Stadion otevřen 1938. První závod Zlaté tretry 1961. I. etapa rekonstrukce září 2012 - červen 2013, zhotovitel Metrostav, a. s. II. etapa rekonstrukce duben 2014 - září 2015, zhotovitel HOCHTIEF CZ, a.s. Listopad 2016 vyhlášení titulu celorepubliková Stavba roku 2016 odbornou komisí, první místo v anketě Stavba roku 2016 z pohledu veřejnosti. 27. června 2017 odhalení pamětní desky a uložení schránky. 28. června 2017 56. ročník Zlaté tretry Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám