Hlavní obsah

Pálavské vinobraní se koná v září, předprodej vstupenek začne už v dubnu

Novinky, Jitka Sobotková

Již ve středu 1. dubna bude zahájen předprodej permanentek na slavnosti vína a bohatých zážitků – 68. ročník Pálavského vinobraní, které se koná od 11. do 13. září 2015. Ačkoli se třídenní program plný burčáku, vína a hudby odehrává až v září, už nyní si zájemci můžou pořídit zvýhodněné vstupenky.

Foto: archiv Město Mikulov
Článek

Na čtyřech hudebních scénách se vystřídá rozmanitá skladba hudebníků a vrcholem vinobraní je sobotní krojovaný průvod s královskou družinou. Hlavní koncerty v amfiteátru přivítají Hanu Zagorovou, Michala Hrůzu, Martu Jandovou, Elis, Michala Prokopa, kapely Buty, Monkey Business, Mig 21 a Portless.

Pódium na Náměstí nabídne řadu cimbálových muzik, dechových souborů a radost budou mít i příznivci mluveného slova. Organizátoři pozvali také Ondřeje Brzobohatého, Věru Špinarovou, Ondřeje Rumla, skupinu Hradišťan nebo bratry Ebeny.

V hlavním sále zámku po celé tři dny probíhá veřejná ochutnávka, víno i burčák budou opět bohatě zastoupeny i ve Vinařském městečku na Kapucínské ulici. Vinařskou tematiku a řízené degustace najdete také v zámeckém sklepení a na terase u udírenské věže.

Děti se mohou těšit na pohádky, dobové tance a písničky, kejklíře i šermířské zápasy. V didaktických dílnách si vyzkouší základy řemesel, například v hrnčířské a mincovní dílně na nádvoří zámku nebo Kozím hrádku.

„Předprodej vstupenek zajišťuje společnost Ticketstream, takže permanentky lze zakoupit na webových stránkách www.ticketstream.cz, www.palavske-vinobrani.cz nebo přes facebookovou stránku Pálavské vinobraní v Mikulově,“ uvedla Marcela Koňáková, ředitelka pořadatelské společnosti Mikulovská rozvojová. Doplnila, že permanentka na třídenní kompletní program stojí během dubna až června 390 Kč, v červenci a srpnu 490 Kč a na místě 550 Kč. Děti do 12 let vstupné neplatí a slevy mají samozřejmě senioři či osoby ZTP.

„Letošní novinkou je zvýhodněné vstupné pro místní obyvatele, kteří si mají možnost od 1. dubna do 30. května zakoupit vstupenku za 290 Kč přímo v Turistickém informačním centru na Náměstí. Pro získání levnější vstupenky je nutné předložit občanský průkaz s trvalým pobytem v Mikulově. Děti ve věku 13–14 let mají na vstupenku nárok po předložení platného úředního dokladu – OP rodičů, cestovního pasu či rodného listu,“ dodala Marcela Koňáková.

Kompletní program i veškeré informace o předprodeji a prodeji vstupenek lze najít na webových stránkách Pálavského vinobraní 2015 www.palavske-vinobrani.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám