Hlavní obsah

Padesátiletou škvárovou dráhu vystřídal na městském stadionu v Dobrušce novotou zářící tartan

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zcela novou tvář dostaly centrální hřiště a atletický ovál na Městském stadionu Václava Šperla v Dobrušce. Proběhla totiž rekonstrukce běžecké dráhy, sektorů pro atletické technické disciplíny a trávníku fotbalového hřiště.

Foto: Dana Ehlová

Zcela novou tvář dostaly centrální hřiště i atletický ovál Městského stadionu Václava Šperla v Dobrušce.

Článek

Areál Městského stadionu Václava Šperla v Dobrušce patří svou vybaveností mezi ojedinělá sportovní zařízení tohoto typu široko daleko. Jeho atraktivita a využitelnost však rekonstrukcí ještě vzroste.

Po slavnostním otevření, které se uskuteční 3. května, bude mít agilní oddíl atletiky SK Dobruška k dispozici tartanový ovál se šesti dráhami a je nadmíru jasné, že na starou škváru, která sloužila padesát let, atleti rádi zapomenou. Fotbalisté pro změnu získají nový kvalitní travnatý povrch na hlavním hřišti.

Celodenní program slavnostního otevření zahájí v 9 hodin studenti všech tří dobrušských středních škol, kteří se utkají ve Středoškolském poháru v atletice, fotbalu, nohejbalu a streetbasketbalu.

Výsledky budou vyhlášeny ve 14.30 hodin, kdy dojde i ke slavnostnímu přestřižení pásky. Chybět nemůže ani hudba – během odpoledne postupně vystoupí kapely Antitalent, Madhouse Company a Sto zvířat.

Od 16.30 hodin proběhne ukázkový trénink atletického oddílu SK Dobruška. Po celý den budou vystaveny stroje na údržbu fotbalových hřišť a fotografie z historie a současnosti stadionu.

Přestavba vyšla na téměř dvacet milionů korun, přičemž více než polovinu pokryla dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Zbývajících osm milionů uhradí město Dobruška ze svého rozpočtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám